Rectificare bugetară de peste 20 de milioane de lei la Consiliul Județean Caraș-Severin

Rectificarea pozitivă a Consiliului Judeţean Caraş-Severin cu suma de 16 milioane lei a fost aprobată în ședința de lucru de către aleșii județeni. Rectificarea a fost aprobată la nivelul Guvernului și este din cote şi sume defalcate din TVA. Alte 4,6 milioane lei provin din fondul de rezervă de la bugetul de stat, necesari plăţilor pentru sistemul de protecţie a copilului şi a persoanelor adulte cu handicap.

„Prin această rectificare s-au alocat şi 475.000 de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea achitării utilităţilor şi a unor servicii de mentenanţă la aparatura medicală, iar un milion de lei vor merge pentru buna desfăşurare a proiectului transfrontalier ce vizează îmbunătăţirea diagnosticului şi a tratamentului tumorilor maligne, accesat de Consiliul Judeţean”, a menționat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean au fost și proiecte de hotărâri care se refereau la reînnoirea unor licențe de traseu la solicitarea operatorului de transport.

Cu această ocazie s-a realizat și o arondare a unităților administrativ teritoriale la serviciile publice comunitare locale de evidență a populației, ținând cont de faptul că Unitatea Administrativ Teritorială Constantin Daicoviciu și-a înființat propriul serviciu public local de evidență a persoanelor. În aceste condiții, comuna Constantin  Daicoviciu nu mai aparține Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Caransebeș, având de acum propriul serviciu de evidență a populației.

De asemenea, în plenul ședinței au fost aprobate în unanimitate două proiecte, care în ședința trecută nu au întrunit numărul necesar de voturi, fiind nevoie de două treimi. Este vorba de închirierea unei suprafețe de aproximativ 400 de metri pătrați la fosta Unitate Militară și un proiect de hotărâre privind darea în administrare a aproximativ 200 metri pătrați a unei suprafețe de la același imobil, Casei Județene de Sănătate pentru a-și deplasa arhiva instituției.