Recorduri la alcoolemie în Timiș! Polițiștii de la Rutieră au făcut controale în weekend

Controalele din 10-12 iulie s-au lăsat cu peste 300 de sancțiuni contravenționale, cu suspendarea a 47 de permise de conducere și doi „campioni” cu alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Polițiștii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 333 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor rutiere, dintre care 141 pentru încălcarea limitelor de viteză. Neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și limitelor legale de viteză și conducerea sub influența băuturilor alcoolice au dus la suspendarea a 47 de permise. Pe deasupra, 19 certificate de înmatriculare au fost retrase.

La capitolul alcoolemie, doi bărbați au fost opriți la control. Cel oprit în Lugoj, în vârstă de 45 de ani, a suflat în etilotestul care a indicat 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul de 30 de ani, oprit în Bobda, a obținut un „scor” de 1.04 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Cei doi au fost conduși la spitale pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele șoferilor a fost întocmit dosar penal pentru conducerea mașinilor sub influența alcoolului.