Record mondial într-un sat din Caraș-Severin! O școală a cărei construcție a început acum 14 ani nu e gata nici astăzi!

ilie manescu

În județul în care Romeo Dunca visează trenuri cu hidrogen, elevii din una dintre cele mai mari comune ale sale învață de mai bine de un deceniu în casa dascălului!

Despre școala din Cănicea, comuna Domașnea, Express de Banat scrie încă din 2014! Trecuseră la acea vreme deja șapte ani de când se săpase fundația unei clădiri noi, în care să învețe copiii din sat. Noua școală era aproape gata, mai avea nevoie de finisaje și de dotare. Din 2014 au trecut alți șapte ani, dar situația nu s-a schimbat cu nimic. Clădirea ridicată cu bani de la Guvern, aproape gata, a rămas cu lacătul pe ușă, nefiind recepționată, în timp ce copiii continuă să învețe în școala amenajată în casa învățătorului din sat. Situația pare să nu deranjeze prea tare pe nimeni. Pe nimeni din Inspectoratul Școlar Județean, pe niciunul dintre parlamentarii de Caraș-Severin, pe nimeni din Consiliul Județean. Cu atât mai puțin pe președintele Dunca, care probabil nici măcar nu are habar unde e Cănicea și unde învață copiii satului. După atâția ani de nepăsare a primarului Petru Lorinț, cel condamnat pentru că a dat cu pumnul, la șefia administrației locale a fost învestit un tânăr, Ilie Mănescu (foto), care vrea să pună punct situației jenante și revoltătoare în același timp în care se află școala de la Cănicea.

„E trist, e ireal, dar, da, e adevărat, la Cănicea se face și astăzi școală în casa învățătorului. Vreau să termin acea școală începută acum mulți, mulți ani. Clădirea nu e recepționată pentru că fostul constructor a dat faliment. Eu am chemat un proiectant să facă un deviz pentru ce mai e de executat. Mai sunt mici lucrări, în proporție de 20 la sută. 80 la sută din lucrări sunt executate. Până în toamnă sper să rezolv această situație neplăcută. Din bugetul local vrem să finalizăm lucrările și să putem oferi copiilor din Cănicea condiții civilizate.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, primarul Mănescu.