Record de vizitatori la expoziția Brauner de la Muzeul de Artă Timișoara

expo brauner azi
po 1000x100px (4)

Mii de timișoreni, turiști din țară și străinătate au vizitat, în zilele de deschidere ale Capitalei Europene a Culturii, expoziția Victor Brauner de la Muzeul Național de Artă din Timișoara. Intrarea a fost gratuită de vineri până duminică. Expoziția poate fi vizitată până la finalul lunii mai. 

Peste 5.500 de oameni au pășit în galeriile Muzeului Național din Timișoara în primele zile ale expoziției-eveniment Victor Brauner, anunță reprezentanții instituției muzeale. „Și noi suntem surprinși! (…) Bucuria a început de joi… și iată, joy după joy, până duminică!”, au transmit cei de la MNArT.

Expoziția „Victor Brauner: Invenții și magie” poate fi vizitată în cele 11 săli de la etajul doi al Palatului Baroc al  Muzeului de Artă până în 28 mai 2023. Curatoriată de Camille Morando, această primă retrospectivă a artistului în România propune peste 100 de lucrări de pictură, desene, sculpturi, ilustrații de carte și documente care acoperă întreaga carieră a lui Brauner ca artist suprarealist de origine română.

Expoziția beneficiază și de un Catalog în limba română și engleză, cuprinzând lucrări academice ale specialiștilor români și străini – Camille Morando, Cătălin Davidescu, Catherine Hansen, Radu Stern, Bernand Blistene, Irina Cărăbaș, Andreea Foanene, Diana Marincu, o biografie Victor Brauner și fotografii vechi, selectate de curator.