Record de pasageri la cursele charter operate de pe Aeroportul Timișoara

avion stuttgart

Iunie 2023 a înregistrat un record istoric al numărului de pasageri pe zborurile charter operate de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Creșterea a fost de 37%, față de cea mai bună lună iunie de până acum, din toate timpurile.

În primele 6 luni din 2023, creșterea pe cursele charter a fost de 16,8 procente, raportată la oricare perioadă similară din istoria aeroportului, cu o medie de 162 de pasageri/cursă. Prin comparție cu 2019, an de referință pentru aviație, numărul de pasageri pe cele 221 de curse charter a fost mai mare decât dublu, creșterea fiind de 130%.

Antalya a deschis topul destinațiilor favorite. Locul1 ca opțiune de vacanță a înregistrat un total de 13.680 de pasageri în luna iunie. Pe locul2, Hurghada a totalizat 10.185 de pasageri, iar locul3, Monastir, destinație intrată în top cu un total de 3.784 de pasageri, a surclasat Creta, care făcea parte până anul trecut din preferințele de vacanță ale celor care plecau din Aeroportul International Timisoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

Restul destinațiilor, în ordinea numărului de pasageri sunt: Creta, Rhodos, Zakynthos, Palma de Mallorca, Peloponez, Skiathos, Hammamet. Peloponez, noua destinație de vacanță operată din acest sezon estival, a avut cel mai bun grad de încărcare pe zboruri, de 97%.

Vacanța continuă și cursele charter își iau zborul de la Timișoara spre destinațiile însorite în fiecare zi. Ne bucurăm că tour-operatorii au venit cu oferte inspirate și atractive, spre locuri cu mare și soare, legate de Timișoara pe calea aerului, pentru care încă există multe opțiuni, inclusiv cu oferte last minute.