Reciclare pentru o lume mai bună. 48 de tineri din Europa vin în Caraș-Severin pentru a transforma deșeurile în artă

Europa se confruntă în prezent cu mari provocări în ceea ce privește mediul înconjurător și grija pentru lumea în care trăim. Astfel, prin proiectul „Recycle for a better world” se dorește creșterea interesului în rândul tinerilor pentru unicitate, pentru reciclare prin artă și pentru transformarea materialelor reutilizabile în  articole utile.

Proiectul constă într-un schimb de tineri și se va desfășura în perioada 1-12 august, în satul Milcoveni din Caraș-Severin, fiind organizat de Asociația Voluntariatul Pentru Toți.

Scopul proiectului este acela de a oferi celor 48 de tineri șansa de a împărtăși cele mai bune practici, de a găsi noi tehnici și de a învăța împreună într-un mediu intercultural. De asemenea, aceștia vor avea prilejul de a-și dezvolta aptitudinile de organizare, coaching și orientare inspirată de cultura altora, precum și de a-și spori încrederea și stima de sine prin intermediul acțiunilor non-formale.

Învățarea interculturală va fi încurajată prin metode de artă creativă, iar prin utilizarea materialelor reciclabile va fi creat un loc de joacă pentru copii în Milcoveni cu ajutorul întregii comunități.

Schimbul de tineret va fi implementat cu implicarea a 48 de participanți din România, Spania, Turcia, Lituania, Grecia, Olanda.

Acest proiect este finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Sursa foto: Arhivă