Recensământul oamenilor străzii! Lugojul are înregistrate șase persoane fără adăpost și alte zece în trecere prin oraș

boschetar lugoj
Cuib de vise 1000x100

Angajații structurilor celor două instituții polițienești din Lugoj au întocmit luna trecută un recensământ prin care s-a urmărit depistarea persoanelor care, din diferite motive, nu au unde să locuiască. Acestea sunt nevoite să își ducă traiul pe străzi și să înnopteze prin spații și locuri dezafectate ori abandonate.

Chiar dacă numărul lor s-a mai diminuat în ultimii ani și fluctuează în funcție de lună și de tranzitul celor care trec prin Lugoj, totuși pe raza municipiului s-au identificat șase persoane, care sunt din zona municipiului sau localitățile apropiate. La acest număr se adaugă cei care vin în oraș din alte județe sau zone îndepărtate, în jur de cel puțin 10 persoane fiind lunar în tranzit.

„Cei mai mulți refuză orice fel de ajutor pentru adăpostire, chiar și în perioadele cu temperaturi scăzute și nu vor să fie internați. În această iarnă, la adăpostul comunitar, nu au fost mai mult de patru persoane”, a comunicat Poliția Locală.

STPT job 1000x200

Deși în ultima perioadă nu au mai fost semnalate scandaluri sau violențe între persoanele fără adăpost, aceștia deranjează printr-un comportament inadecvat și mizeria lăsată la locurile de adăpostire și tomberoanele de colectare a deșeurilor, pe care le frecventează, în cartiere, mai ales cele de blocuri. În ultima jumătate de an au fost cel puțin 10 sesizări care au evidențiat aceste probleme. În câteva situații au existat și incendieri în spațiile folosite pentru adăpost.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/