Reabilitarea şi modernizarea dispensarului uman din Berzasca, în atenţia instanţelor: „Cerem rezilierea contractului cu constructorul şi plătirea de daune”

Deși localnicii comunei Berzasca trebuiau să beneficieze de un pachet complex de servicii medicale chiar la ei acasă încă din luna aprilie a acestui an, totul prin reabilitarea dispensarului uman, proiect care includea și realizarea unei clinici stomatologice, se pare că această facilitate va suferi o amânare, motivul principal al stagnării lucrărilor fiind neseriozitatea constructorului. Pentru întârziere, dar și pentru execuția unor lucrări neconforme, administrația publică locală cere în instanță atât rezilierea contractului cu firma care a câștigat licitația, cât și plata daunelor.

În cadrul dispensarului uman din comuna aparținătoare Clisurii Dunării era nevoie de o compartimentare pentru ca lucrurile să poată funcționa la parametri optimi. Ca atare, în primul corp al clădirii, funcționează un cabinet medical (medicina familiei), cabinet care a fost reabilitat/dotat corespunzător. Tot aici funcționează o farmacie, în timp ce cabinetele stomatologice, un proiect în valoare de 100.000 de euro, prin PNDL 2, urmau să-și facă apariția în corpul din spatele clădirii, materializarea acestui demers fiind amânată din cauza anomaliilor apărute în execuția lucrărilor.

Referitor la cum s-a ajuns în această situație, dar mai ales care ar fi soluțiile identificate de către reprezentanții UAT-ului beneficiar, primarul Petru Nicolae Furdui a ținut să precizeze pentru expressdebanat.ro:

„În cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a dispensarului uman din comună, lucrurile au stagnat din cauza constructorului extraordinar cu care am fost înzestrați. Se pare că acesta a executat lucrări care nu corespund caietului de sarcini, nereguli sesizate atât de către dirigintele de șantier, cât și de către Inspectoratul de Stat în Construcții. Proiectul trebuia dus la finalitate undeva în luna aprilie a acestui an. Noi, în calitate de reprezentanți ai UAT-ului, am încercat pe cale amiabilă să găsim soluții și să reluăm lucrările pentru a le duce la bun sfârșit, întrucât erorile puteau fi corectate, însă din rea-voință, dar, probabil, și din cauza faptului că resursa financiară destinată acestui obiectiv a fost consumată în alte scopuri, nu am putut ajunge la un consens. Vom rezolva lucrurile în instanță. În primă fază, ca să putem cere rezilierea contractului, vom solicita o expertiză tehnică care să ne certifice stadiul lucrărilor și calitatea celor executate până acum. Asta ne va servi în instanță pentru a rezilia contractul cu actualul constructor, ca, mai apoi, să putem apela la o altă firmă. Pe de altă parte, vom cere și daune”.

Sursa foto principal: jurnalfm.ro.