Reabilitarea pasajului care leagă Timișoara de Utvin costă 20 milioane euro. Când încep lucrările

pasaj utvin

Primăria Timișoara intenționează să reabiliteze pasajul care leagă orașul de Utvin, care este unul extrem de circulat. Acesta se află într-o stare avansată de degradare, iar potrivit indicatorilor de investiție, valoarea proiectului se ridică la aproape 20 de milioane de euro. Lucrările ar putea începe la anul.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că s-a făcut un pas important în ceea ce privește proiectul pentru reabilitarea pasajului care leagă orașul de localitatea Utvin și de zona industrială Freidorf. Este vorba de pasajul Slavici – Polonă, pentru care a fost finalizată documentația, faza DALI (Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții).

Proiectul presupune modernizarea a 2 km de carosabil și trei poduri. Pasajul reabilitat va avea piste de biciclete și trotuare noi. Păstrăm și opțiunea pentru un traseu de tramvai până în Freidorf, decizia finală fiind bazată pe datele noului plan de mobilitate urbană (PMUD), aflat acum în lucru. Finalizat în 1984 și de atunci niciodată reabilitat sau modernizat, pasajul se află într-o stare de puternică degradare, atât la nivelul carosabilului cât și al bordurilor, care face dificilă deplasarea pentru pietoni”, a afirmat Ruben Lațcău.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit viceprimarului Timișoarei, dacă nu vor fi întâmpinate întârzieri birocratice în următoarea etapă, se estimează începerea execuției anul viitor. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Consiliului Local Timișoara, pentru aprobarea indicatorilor de investiție.

Valoarea estimată a investiției este de 94,4 milioane de lei, cu TVA inclus. După aprobare, proiectul va intra în etapa de proiectare tehnică și de obținere a autorizației de construire.

banner 970 x 250