Reabilitarea hangarului de la Aerodromul Cioca, respinsă de la finanțarea prin PNRR

cioca 2

Consiliul Județean Timiș caută finanțare pentru reabilitarea hangarului de la Aerodromul Cioca, spațiu pe care autoritățile județene vor să îl valorifice în perioada următoare.

Inițial, structura ar fi trebuit să fie refăcută cu bani prin PNRR, dar proiectul a fost respins.

„Având în vedere faptul că hangarul din cadrul aerodromului prezenta probleme de structură, reieșite din expertiza tehnică, proiectul aplicat pe fonduri prin PNRR a fost respins. Există oportunități prin fonduri externe, ori pe România-Serbia, ori prin AFM, iar în perioada aceasta noi am pregătit documentația și studiile necesare pentru depunerea proiectului și sper eu ca în acest an să ne fie finanțat și să semnăm un contract pentru reabilitarea integrală a acestui obiectiv.”, spune directorul Direcției de Prestări Servicii din CJT, Ciprian Trocan.

celtic transilvania 1000x100px

Corpul administrativ și aerogara aerodromului vor beneficia de reabilitare integrală, cu finanțare prin PNRR. Contractul în valoare de 2,8 milioane lei a fost semnat la finalul anului trecut. CJ Timiș vrea să deschidă aici o școală de pilotaj.

CITEȘTE ȘI: Clădirile de la Cioca, reabilitate cu bani din PNRR. Consumul total de energie primară va fi redus cu aproape 60%