Războiul cu ciorile, faza SF! Primăria Lugoj a cumpărat lasere pentru a scăpa de înaripatele din parcuri

Autoritățile lugojene caută o nouă strategie în lupta cu ciorile din parcurile orașului, pentru îndepărtarea cărora a cumpărat lasere.

Miile de ciori care fac mizerie în majoritatea parcurilor lugojene, dar și în curtea Spitalului Municipal, vor fi îndepărtate de către lucrătorii din cadrul administrației. După mai multe tentative nereușite, de felul campaniilor organizate în trecut cu vânătorii de la Clubul de Vânătoare și Pescuit și ulterior folosirea unor aparate cu ultrasunete, se pare că edilii locali au găsit soluția și au achiziționat două echipamente cu laser.

„Așteptăm să le primim și menționez că nu sunt interzise de legislația în vigoare. Vor fi folosite de colegii de la Poliția Locală. Ei vor trece cu aceste dispozitive portabile prin parcuri, seara sau chiar noaptea. Dispozitivele sunt sub forma unei genți. Noi, prin Serviciul de Sere și Spații Verzi, curățăm parcurile, dar operațiunea este destul de costisitoare. Cere un efectiv mare de oameni și multe materiale de curățat”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Laserele au costat 6.000 de lei și pot acoperi o suprafață cuprinsă între 25.000 și 35.000 de metri pătrați.

banner 970 x 250