Război la un an de la alegeri! Primarul Luca Mălăiescu: „Nu mor caii când vor câinii!”

Sub sloganul „dușmanii-mi poartă pică,/dar n-au valoarea mea!”, primarul din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, a reacționat cu un zâmbet la întrebarea Express de Banat dacă în 30 iunie vor fi alegeri în oraș și dacă soția sa va candida, astfel încât familia Mălăiescu să NU piardă conducerea orașului de pe Valea Bistrei.

Zvonurile circulă repede și chiar au trecut de granița orașului Oțelu Roșu cu privire la incompatibilitatea primarului. Gurile rele, în speță familia contracandidatei de la alegerile de anul trecut, Magda Lungu, au și împânzit urbea de pe Bistra, precum că primarul trebuie să plece, că vor fi alegeri în 30 iunie, ba mai mult, că Marieta Mălăiescu, soția edilului, va candida pentru ca Primăria să fie condusă în familie.

Tot acest zumzet la nivel de oraș, care nu face altceva decât să pună în lumină negativă imaginea familiei Mălăiescu, nu-l deranjează pe primarul orașului, ba mai mult, spune că el are foarte mult de lucru la Primărie în timp ce „câinii latră”.

„Tot acest zvon a izbucnit în urmă cu o lună, când am fost anunțat că a intrat pe rolul instanței dosarul meu de incompatibilitate. Va urma un proces, care poate dura și doi ani de zile, în care și eu mă voi apăra pentru că firma mea este închisă din 2009 și eu am devenit primar în 2012. Așa că cei care se bucură și împânzesc aceste zvonuri se bucură degeaba. Eu am foarte multe proiecte în lucru pe care doresc să le finalizez, cred că cetățenii până acum sunt mulțumiți de cum am schimbat fața orașului și asta este tot ceea ce contează”, ne-a declarat Luca Mălăiescu, edilul orașului de pe Bistra.

Reamintim că, în opinia ANI, primarul orașului se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 26 iunie 2012, întrucât deținea, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, conform unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate emis în 8 octombrie 2014.