Rata de infectare depășește 8 la mie în Timișoara! Carantina de noapte zilnică, între restricții!

vicariat timisoara

Rata de infectare în Timișoara a trecut, joi, de 8 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis noi restricții, între care carantina de noapte zilnică.

Potrivit CJSU Timiș, municipiul Timișoara, alături de Giroc, Parța, Remetea Mare, Sânmihaiu Român au fost trecute în anexa privind rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.

Joi, Timișoara are o rată de infectare de 8,08 la mia de locuitori. Potrivit legii, după depășirea pragului de 7,5 la mie, pot circula fără restricții în orice interval orar doar persoanele care prezintă certificat COVID. Pentru ei nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. Pentru persoanele nevacccinate circulația interzisă între orele 20:00 și 05:00, cu anumite excepții. Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor pentru persoanele care staţionează în acest perimetru și pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, magazine, spitale.

Magazinele pot rămâne deschise doar între orele 05:00 – 18:00, iar în afara acestui interval este permisă doar livrarea la domiciliu.

Se închid restaurantele și cafenelele, putând doar să facă livrare la domiciliu.

De asemenea, se opresc activitățile sportive, sălile de fitness, bazinele de înot, sunt interzise evenimentele private, evenimentele în spații închise, evenimentele în spații deschise, competițiile sportive sau conferințele.

Măsurile adoptate joi se vor aplica începând de de vineri, 1 octombrie.