Rareș Bogdan: Tăiem pensiile speciale, salvăm UCM Reșița!

img 1768

Europarlamentarul PNL lansează din nou pe piață promisiuni electorale. De data aceasta, liberalii au găsit soluții pentru salvarea uzinei reșițene, le mai trebuie doar un ministru cu ceva mai mult curaj!

Ajuns celebru după ce răcnea la un miting electoral că PNL va tăia pensiile speciale în maximum 30 de zile de când va prelua guvernarea, promisiune ce s-a dovedit a fi doar o mare minciună, Rareș Bogdan susține acum că totul e pregătit pentru salvarea UCM Reșița. Europarlamentarul vorbește despre convertirea datoriilor la stat ale companiei în acțiuni, astfel încât statul ar redeveni acționar majoritar. Nimeni altcineva nu știe însă să se fi făcut ceva în acest sens sau cel puțin nu a vorbit despre asta. Nici fostul președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, care fusese recent la Reșița și recunoscuse că UCMR e mai aproape de a fi tăiată și valorificată la fier vechi, nici primarul Nelu Popa, nici administratorul special al companiei și nici parlamentarii PNL de Caraș-Severin. Niciunul nu are habar despre mutarea pregătită pentru salvarea uzinei și cunoscută de Rareș Bogdan. Acesta dă însă asigurări, că doar nu-l doare gura.

„Este o acțiune pe care Claudiu Năsui (n.r. – fostul ministru al Economiei) a întârziat-o puțin, sper ca viitorul ministru care vine să o ducă la îndeplinire. Este o chestiune de curaj acolo, există legislația, există construcția financiară, doar trebuie să vină cineva cu curaj!”, a explicat europarlamentarul pentru expressdebanat.ro.