Raoul Trifan: „Am multe colege în USR Timiș, dar puține vor să facă pasul în față. Politica nu mai trebuie sa fie un club pentru bărbați”

banner publicitar

Senatorul USR PLUS de Timiș, Raoul Trifan, spune că femeile nu participă în viața politică, la fel de mult precum o fac bărbații, din cauza atacurilor la care sunt expuse. Afirmația a fost făcută în contextul în care Anca Dragu a fost aleasă președintele Senatului. Este prima femeie din România care conduce Camera Superioară a Parlamentului. 

„Deși femeile compun peste 51% din societatea românească, ele sunt subreprezentate în Parlament. Doar 71 dintre parlamentarii din acest mandat sunt femei, adică 17,4%. Am multe colege în USR Timiș, dar din păcate, puține dintre ele vor să facă pasul în față. Unul dintre motive este că politica te expune la atacuri murdare, iar femeile sunt ținte într-o mai mare măsură decât bărbații.”, a opinat Raoul Trifan, senator USR PLUS de Timiș.

Trifan spune că un prim pas ar putea fi descurajarea insultelor și a calomniilor. Apoi ar putea fi facilitat accesul femeilor la workshop-uri despre importanța politicii „ca mijloc de a-și face vocea auzită”.

„Politica nu mai trebuie sa fie un un club pentru bărbați. Este nedrept și este și o lipsă majoră a actualului legislativ care începe astăzi.”, a mai spus Trifan.

Anca Dragu a fost aleasă, luni, președintele Senatului României. A fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Cioloș. La Camera Deputaților, Ludovic Orban a fost ales șef după o ședință maraton care s-a terminat înspre dimineață. Orban a obținut 179 de voturi de la PNL, USR și UDMR. Candidatul PSD, deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, a obținut 110 voturi.