Rafila, despre certificatul verde: este un drum spre normalitate!

woman demonstrates digital green certificate with qr code in mobile phone sitting in the cafe.
untitled design set 970x90 px

Profesorul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, crede că certificatul verde trebuie introdus dacă situația epidemiologică se agravează. Certificatul trebuie să conțină și testele, nu doar vaccinații și vindecații.

„Certificatul verde, trebuie să înțeleagă oamenii, este un drum spre normalitate, nu este un document făcut ca să oprime lumea, nu trebuie considerat așa, el este un instrument de sănătate publică care previne îmbolnăvirea individuală și care, dacă este aplicat pe scară mai mare, previne îmbolnăvirea unei comunități”, a spus Alexandru Rafila la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News.

Acesta spune că certificatul ar trebui introdus doar când se anunță o agravare a situației, de exemplu când incidența are o creștere susținută de 2 – 3 săptămâni.

„Și așa există o opoziție, și atunci el ar trebuie să fie introdus când lucrurile anunță o agravare a situației. Ai un motiv să introduci certificatul pentru că previi”, a mai spus Rafila.

Conform acestuia, certificatul trebuie să conțină și testarea: „Absolut, să conțină și testare, dar nu testare de anticorpi. Testarea de anticorpi o să fiu primul care o să o sprijin când o să am o referință, să am un instrument pus la dispoziție de o organizație responsabilă. (…) Se caută o metodă care să certifice protecția persoanelor care au trecut prin boală și care n-au știut, au fost asimptomatice”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Alexandru Rafila susține că trebuie precizat clar în legislație când se poate renunța la certificatul verde, care e contextul epidemiologic care să poată să ofere această alternativă.

„O să discut, am discutat deja cu colegi din zona de sănătate publică, și dacă în urma acestor discuții va rezulta, va fi un proces participativ, dacă găsim o variantă mai ușor acceptabilă de către populație și care să ofere și protecție o voi susține cu siguranță”, a mai declarat medicul.

Alexandru Rafila crede că certificatul verde trebuie introdus și la muncă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/