Puțin peste 70 de participanți la cursurile AJOFM Caraș-Severin

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

În primele trei luni din acest an, doar 71 de persoane au participat la cursurile de formare profesională ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin.

În primele trei luni ale anului, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin a cuprins în programele de formare profesională organizate în cadrul Agenţiei 71 de șomeri. În perioada de referinţă au fost organizate 5 programe de formare profesională gratuite, dintre care 4 programe de calificare/recalificare și 1 program de iniţiere.

Structura participanților la cursuri pe niveluri de studii și categorii de vârstă se prezintă astfel:

situatie cursuri ajofm

1000x100 casa brutarului

Meseriile/ocupațiile, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie – martie, sunt: lucrător comercial, competențe informatice, brutar și ajutor bucătar (2).

Pentru luna mai a acestui an este prognozată demararea unui curs de calificare în meseria de lucrător comercial la Caransebeș.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Planului județean de formare profesională” al AJOFM Caraș-Severin sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro, la secțiunea AJOFM Caraș-Severin/Programe, Statistici. Prognoza cursurilor de formare profesională poate fi regăsită la secţiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01