Puterea a fugit de Unire şi în Caraş-Severin!

Una din puţinele manifestări dedicate împlinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române care a avut loc la Reşiţa, dacă nu cumva chiar singura, a fost găzduită de sala de şedinţe a Consiliului Local.

În ton cu preşedintele Băsescu şi membrii Guvernului Boc, care au evitat să dea ochii cu oamenii, nici politicienii cărăşeni de la putere nu s-au îngrămădit să iasă în public, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi. Un simpozion prilejuit de aniversarea Unirii de la 24 ianuarie 1859  a avut loc la Primăria Reşiţa. Au participat primarul Mihai Stepanescu, profeforul universitar Mircea Zaberca, lectorul universitar Mihai Vişan, istorici, oameni de cultură şi mai mulţi invitaţi.
“Cred că nevoia de unitate a fost şi este o necesitate, între oameni, între instituţii, între formaţiuni politice, pentru că toţi avem nevoie de echilibru”, a spus primarul Stepanescu. “Am răspuns cu plăcere invitaţiei pentru că sunt român şi pentru că în ultimii ani această zi care are semnificaţii deosebite a fost realmente neglijată”, a spus şi profesorul Zaberca.