„Putem ajunge la șantaj! Primăria Reșița, în mandatul Stepanescu, a cheltuit 15 milioane de euro doar pentru borduri și trotuare!”

Votul împotrivă dat de consilierii locali PSD și PMP achiziționării de către municipalitate a unei importante suprafețe de teren în zona Mociur a agitat foarte tare apele pe Bârzava, primarul Nelu Popa temându-se ca reșițenii să nu ajungă victima șantajului samsarilor, așa cum s-a întâmplat în trecut la km 7.

Popa susține că nu va renunța la ideea achiziționării terenurilor și clădirilor pe care SC Eurometal le-a pus gaj la bănci, fiind foarte important ca acestea să nu ajungă în mâna speculanților imobiliari. „Cele șase hectare plus halele de la Eurometal sunt scoase la licitație de Magister. Este, cred, a 20-a licitație. Prețul a coborât de la 3 milioane de euro la 600.000. Noi am inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local cu intenția de a achiziționa acest teren, care ar însemna un preț de 6-7 euro/mp fără a ține cont de hale, care ar veni ca un fel de bonus. Din păcate, nu am reușit să obținem acordul colegilor de la PSD și fiind vorba despre patrimoniu, despre achiziția unor terenuri, am avut nevoie de două treimi din voturi. Dânșii nu au fost de acord și proiectul a căzut. Din punctul meu de vedere este un semnal destul de puternic negativ pe care l-am primit de la colegii din PSD. Ei nu sunt de acord ca Primăria Reșița să joace un rol activ în dezvoltarea acestui oraș”, a declarat primarul Reșiței.

Acesta a încercat să convingă grupul PSD-PMP vorbind în plen despre investitorii care ar putea să vină în Reșița, dar care au nevoie de terenuri, clădiri și hale unde să opereze. Popa a explicat și faptul că, din impozitele pe salarii sumele atrase la bugetul local ar fi foarte mari, mult peste prețul de achiziție al terenului și clădirilor. Mai mult, primarul a arătat că e vorba de o investiție foarte utilă la un preț mic și a amintit de suma exorbitantă cheltuită în timpul mandatului lui Mihai Stepanescu pentru borduri, trotuare și câteva străzi asfaltate.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Primăria Reșița, în mandatul precedent, în mandatul PSD, a cheltuit 15 milioane de euro doar pentru asfaltări, borduri și trotuare în oraș! Mi-a lăsat un gust amar votul lor, dar nu renunțăm, sper să reușim în lunile următoare. Poate a fost o acțiune premeditată de campanie, nu pot să mi-o explic. Nu renunț, eu sunt un luptător. Terenul a ajuns la un preț foarte mic, acolo mai sunt hale de demolat, e foarte mult fier și probabil că va veni cineva. S-ar putea să ajungem la situații de șantaj! Situația Km 7 v-o amintiți, când cineva s-a proptit în mijlocul terenului și ne-a creat probleme. Eu sunt convins că vom activa această zonă din Mociur”, a mai spus Nelu Popa.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/