Puştiul care a spart magazinul cu arme, condamnat!

Dănuţ Gabriel Nistoran, tânărul care în seara de 18 noiembrie a spart vitrina magazinului cu articole de vânătoare şi pescuit situat în centrul Reşiţei şi a furat trei pistoale cu aer comprimat şi zece cartuşe pentru armele respective, şi-a primit pedeapsa într-un alt dosar de furt.

La cei doar 17 ani ai săi, Nistoran are un bogat palmares infracţional, el fiind cercetat în şase dosare penale, toate pentru comiterea infracţiunii de furt. Unul dintre dosarele care au ajuns pe rolul instanţelor de judecată a fost deja soluţionat. “Judecătoria Reşiţa l-a condamnat pe inculpatul Nistoran Dănuţ Gabriel la şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Instanţa a dispus suspendarea condiţionată pe durata termenului de încercare de un an”, a declarat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Prejudiciile cauzate de tânărul de 17 ani vor trebui suportate de părinţii lui, Ion şi Adriana Nistoran, care au calitatea de părţi responsabile civilmente. Aceştia au fost obligaţi de către instanţă la plata sumei de 80 de euro către partea civilă Mădălina Mihaela Mita, la plata sumei de 200 lei către partea civilă Petra Diana Trăilă şi la plata sumei de 1.500 lei către partea civilă Liviu Constantin Zaria, toate cu titlu de daune materiale.

Chiar dacă a primit o pedeapsă cu suspendare în acest dosar, Dănuţ Gabriel Nistoran rămâne în spatele gratiilor, el fiind arestat preventiv în cazul furtului de arme.