Pușcărie pentru scurgeri de informații din birourile Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice către interlopi și spărgători de locuințe!

„Gașca lui Pașan”, care opera în Arad, Caraş-Severin şi Timiş, a fost protejată și a primit ponturi chiar de un om ale legii din IPJ Timiș, lucru care nu mai miră pe nimeni în condițiile în care chiar foștii șefi ai Poliției sunt judecați pentru fapte de corupție deosebit de grave!

Adrian Sav, poliţist în cadrul IPJ Timiş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, trecut pe la Serviciul de Investigaţii Criminale, a fost condamnat în noiembrie 2018, de Tribunalul Timiș, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită și trafic de influență la 6 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie. Polițistul le fusese oferit pe tavă procurorilor DNA de sirianul Al-Sarhan Bassel, care a jucat rolul de denunțător. Instanța a dispus atunci confiscarea de la inculpat a sumei de 500 de euro și restituirea către denunţător a sumelor de 2.300 euro și 450 de lei, precum și a sumelor de 500 euro şi 500 lei, reprezentând sume de bani primite de omul legii după denunţarea faptelor de către sirian. Curtea de Apel Timișoara a admis, în luna martie a acestui an, apelul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara împotriva sentinței Tribunalului Timiș şi, rejudecând, a aplicat inculpatului Adrian Sav o pedeapsă mai mare, de 7 ani, o lună şi 10 zile închisoare, în regim de detenţie!

Problemele lui polițistului trecut de partea cealaltă a legii nu se opresc însă aici. El a fost condamnat în luna ianuarie a acestui an, într-un alt dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), favorizarea făptuitorului în formă continuată (2 acte materiale) și divulgare de informaţii nepublice în formă continuată (5 acte materiale). Pedeapsa: 4 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie! Tribunalul Timiș a dispus totodată confiscarea de la inculpat a sumelor de 600 euro şi 1.350 lei. În martie, Curtea de Apel Timișoara a respins ca nefondate apelurile declarate de DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara şi de Adrian Sav și a menținut sentinţa primei instanțe, devenind acum definitivă.

Încarcerat în Penitenciarul Arad, omul fărădelegii a formulat instanței competente, Tribunalului Arad, o cerere de modificare a pedepselor şi, în consecinţă, a obținut înlăturarea unor sporuri. În final, Adrian Sav va executa pentru legăturile sale interzise cu mediul infracțional 8 ani, 11 luni şi 10 zile închisoare, în regim de detenţie!

În principal, în sarcina lui Sav a fost reținut că avertiza membrii unei grupări de spărgători de lux că sunt monitorizaţi de procurori şi oferea ponturi despre locuinţe, spaţii comerciale sau autoturisme care puteau fi prădate. Adrian Sav a fost găsit vinovat și pentru ratarea unei operațiuni DIICOT, liderii grupării fiind avertizați din timp de către polițist să dispară înainte de descinderea mascaților. Procurorii au mai demonstrat că polițistul vindea pur și simplu date nepublice din dosare sau informații utile lumii interlope.

„Gașca lui Pașan” răspunde și ea în fața legii. „Dosarul a trecut de camera preliminară la Tribunalul Timiș, avem termen în septembrie. Consider în continuare că, în speța respectivă, clientul meu e nevinovat, în sprijinul afirmațiilor mele stă tocmai încheierea Curții de Apel Timișoara, care, după patru zile de arest preventiv, a dispus punerea în libertate a acestuia fără nici măcar o interdicție”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

CITEȘTE ȘI:

Agent de poliție reținut de DIICOT! Vindea interlopilor informații confidențiale din anchete!

 

foto: pressalert.r0