Puncte gastronomice locale în satele din județul Timiș pentru dezvoltarea turismului

puncte gastronomice

Producători locali, meșteșugari, investitori și proprietari de locații de cazare din mai multe sate din județul Timiș au aflat informații utile despre ce pași au de parcurs pentru a deschide puncte gastronomice locale, cu scopul dezvoltării turismului.

Persoanele din mediul rural care doresc să deschidă puncte gastronomice locale au primit mai multe informații utile marți, în cadrul unei acțiuni organizate de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș. Concret, producători locali, meșteșugari, precum și investitori și proprietari de locații de cazare din comunele Otelec, Foeni, Giulvăz și Giera au aflat mai multe despre aceste puncte gastronomice, dar și despre cazarea rurală. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ministerul Turismului și Direcția Sanitar-Veterinară Timiș.

Aceștia au oferit date și răspunsuri privind modalitățile de înființare a Punctelor Gastronomice Locale în mediul rural și clasificarea structurilor de cazare, într-un areal situat la granița de Vest, unde pista de biciclete Timișoara – Zrenjanin va reconfigura activitățile de turism în anii ce urmează, iar infrastructura și serviciile conexe au nevoie de dezvoltare”, a transmis Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

O astfel de întâlnire a avut loc în trecut și în comunele Fârdea, Surduc și Tomești din județul Timiș.

banner 970 x 250