Punct Gastronomic Local pentru turiștii din zona Muntele Mic

Localnicii din apropierea zonei turistice Muntele Mic care doresc să ofere preparate tradiționale pregătite în propria gospodărie o pot face respectând anumite reguli. Bucatele se pot servi numai prin Puncte Gastronomice Locale, entități autorizate pentru fiecare gospodărie. Prin crearea acestor Puncte se încearcă susținerea cerinței crescânde în respectiva zonă a unor unități de alimentație publică de tip familial.

După cum spune Petru Cuzma, reprezentantul Primăriei Turnu Ruieni, implicată în proiect, s-a constatat că în perioada sezonului de schi, numărul zilnic al turiștilor care urcă pe Muntele Mic se situează între 3.000 și 5.000, iar capacitățile de servire a mesei pe munte sunt cu  mult sub această limită. Rezolvarea ar putea veni de la gospodăriile din sat cuprinse în PGL.

De aceea autoritatea locală sprijină localnicii care ar fi interesați prin organizarea de cursuri gratuite pentru înființarea acestor Puncte Gastronomice Locale. Persoanele doritoare pot primi informații de la sediul Primăriei sau se pot înscrie la numărul de telefon 0724346464.

expresb 1000x100

Cursurile sunt organizate prin intermediul Agenției Naționale a Zonei Montane, Oficiul de Dezvoltare Montană, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

1000 x 200 gif