Punct de protecție anticaniculă la Oravița

untitled design set 970x90 px

Primăria Oravița a amenajat chiar la intrarea în sediul administrației locale un centru de primire și protecție anticaniculă. Aici orăvițenii au personal medical calificat, un pat pe care să se întindă și diverse soluții pentru canicula de afară.

Locația este chiar vizavi de parcul răcoros din centrul orașului, loc nu numai pentru joacă, ci și pentru odihna celor toropiți de dogoreala soarelui din aceste zile.

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod roşu de caniculă. Temperaturile pot urca până la 44 de grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei.

publicitate ziar expresb 1000x100

În după-amiaza zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, local în nordul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte, mai ales în Carpații Orientali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se vor semnala vijelii, grindină și averse torențiale.

Pe toată perioada caniculară, punctul amenajat la Primăria Oravița le stă la dispoziție tuturor celor care nu reușesc să facă față acestor zile toride.