„PSD-ul este un partid care şantajează! Știu caz concret!”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Identificarea de către PNL Reșița a situațiilor în care PSD-ul face presiuni asupra anumitor instituții publice, pentru a influența campania europarlamentarelor, nu-l surprinde pe liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela.

Tacticile folosite de social-democrați, în orice campanie electorală, nu sunt implementate de ieri, de azi, ci cu mulți ani în urmă, practici care au devenit o tradiție pentru pesediști de-a lungul timpului, după cum afirmă fostul primar al Caransebeșului: „PSD-ul este un partid care șantajează nu de acum, de mulți ani! Știu caz concret. Dacă și-a angajat cineva copilul la Aquacaraș, a trebuit să se-nscrie și mama, și tata în PSD. Dacă ești funcționar public și este condus de un membru PSD, ca director de deconcentrate, ești obligat să-mparți pliante. Așadar, este un partid care abuzează de poziția de a conduce instituții, administrații județene, locale și fac lucruri incorecte, să nu zic imorale și legale. Aceste abuzuri aruncă o pată pe-ntreaga clasă politică, nu doar pe PSD-iști. Așa-nțeleg oamenii că politica se face pe interes, pe presiune și pe șantaj. Ceea ce, așa cum spuneam, aruncă o pată asupra întregii clase politice“.

Scârbit de asemenea metode, Marcel Vela afirmă că modul liberalilor de a face campanie este unul total opus Partidului Social Democrat, ba chiar ar fi unul modern: „Evident că nu sunt de acord cu asemenea metode. Sunt membru în PNL din 1990. Niciodată liberalii nu au făcut presiune pe cineva să vină în campanie. Inclusiv, acum, avem un mijloc de comunicare online și vin în campanie doar cei care pot în ziua respectivă și cei care doresc să vină în ziua respectivă, fără să oblige, să șantajeze subalternii, subordonații sau pe cei apropiați”.

1000x100 casa brutarului

Senatorul Vela susține că, tot ceea ce au sesizat colegii lui că se-ntâmplă la Reșița nu este caz singular și că ar mai identificat astfel de practici abuzive la Caransebeș: „Eu fiind tot timpul în deplasare, de când a început campania, în fiecare zi, în câte o zonă, cu mai multe localități, am auzit de la colegii mei că, în alte zile, când veneau cei de la PSD în zonele respective sau chiar în urmă cu două săptămâni, într-o joi, am fost anunțat de către colegii din Caransebeș, care au văzut delegația PSD-ului cu directorii din deconcentrate mergând în piața agroalimentară. Sunt la curent cu asemenea practici pe care noi, liberalii, evident nu le agreem și în același timp le sesizăm pentru ca lumea să-nțeleagă, să vadă că PSD-ul este un partid care nu conduce România, Caraș-Severin-ul sau localitățile într-un mod democratic, într-un mod de liber, ci într-un mod dictatorial și într-un mod abuziv”.

 

expres banat 1000x100 (2)