PSD Timiș, pe urma primarilor care au dezertat: „Sub sancțiunea blamării publice, traseiștii politici trebuie să plece din administrație!”

PSD Timiș a depus mai multe adrese de înștiințare la Prefectura Timiș după ce au constatat că mai mulți primari și viceprimari care au fost susținuți și aleși din partea PSD în urmă cu 4 ani au dezertat în tabăra liberalilor pentru alegerile 2020.

După încheierea depunerii dosarelor candidaților din județ, PSD Timiș a ajuns la concluzia că mai mulți primari și viceprimari sunt acum în tabăra PNL. PSD Timiș a și numit aceste persoane, după cum reiese din lista următoare: Ioan Lihoni – primar Bethausen, Claudiu Coman – primar Sânandrei, Gabriel Koller – primar Sacoșu Turcesc, Ioan Cesea – viceprimar Criciova, Vasile Boșoschi – viceprimar Remetea Mare, Iosif Minnich – viceprimar Sânandrei.

„Sub sancțiunea blamării publice, traseiștii politici trebuie să plece din administrație! Traseismul este un comportament politic ce duce la înşelarea alegătorilor și la banalizarea proiectelor politice pe termen mediu și lung. Am susținut și susținem, noua echipă de la PSD Timiș, că traseismul politic este cea mai gravă formă de lichelism politic, un fenomen toxic și nedemocratic ce trebuie stopat. Primarii care aleg să schimbe barca politică după cum bate vântul guvernării trebuie să plece urgent”, transmit cei de la PSD Timiș.Cei de la PSD Timiș cer prefectului Liliana Oneț să emită ordinele de prefect pentru eliberarea din funcție a celor care au schimbat culoarea politică, iar dacă nu se va rezolva problema, spun că sunt pregătiți să facă plângere penală pentru abuz în serviciu.

„Îi solicităm imperativ prefectului de Timiș, Liliana Oneț, să aplice ferm legea, să fie imparțială și să pună punct mandatelor traseiștilor politici, primarilor și viceprimarilor care trebuie să plece urgent din funcțiile ocupate acum patru ani din postura de candidați ai PSD. Conform legii, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior (art.8 (2) din Legea 14/2003 actualizată) și implicit pierderea mandatului de primar (OUG 57/2019 art 160 (h)). În situația în care prefectul va tergiversa luarea unor măsuri vom face plângere penală pentru abuz în serviciu”, au mai adăugat cei de la PSD Timiș.