PSD depune un nou proiect de lege pentru construcția de hidrocentrale mici în arii protejate

microhidrocentrale

Parlamentarii PSD au depus un nou proiect de lege pentru continuarea lucrărilor pentru investițiile hidrotehnice începute înainte de 2007.

„Am redepus proiectul de lege astăzi (luni – n.r.), împreună cu toți colegii parlamentari, senatori și deputați. Am ținut cont de observațiile CCR. Din păcate, proiectul de lege, așa cum a plecat de la Se4nat, a fost modificat la Camera Deputaților chiar la propunerea ministrului Mediului, iar propunerile domniei sale au fost declarate neconstituționale. Ca atare, revenim cu acest proiect de lege care este de o importanță foarte mare acum, în criză energetică”, spune senatorul Daniel Zamfir.

El precizează că proiectul de lege permite continuarea lucrărilor pentru investițiile hidrotehnice începute înainte de 2007, anul aderării la UE și în care s-au trasat ariile protejate.

„Asigur că proiectul de lege nu încalcă Directiva privind habitatele naturale. Stabilim foarte clar în lege că suprafețele care vor fi scoase din ariile protejate vor fi compensate cu același tip de suprafață. Nu există sub nicio formă vreo încălcare a Directivei”, adaugă senatorul PSD.

Întrebat dacă Opoziția poate ataca noua lege la CCR, Zamfir a spus: „O pot face. Dacă sunt inconștienți în continuare, o pot face. Dar forma depusă corespunde observațiilor CCR, am eliminat acele propuneri care au fost respinse din camera bicameralismului. Depunem un proiect care respectă directivele europene”.

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, obiecția de neconstituționalitate a USR.