PSD dă cu mucii în fasole. Ciolacu o vrea pe Șoșoacă în partid!

Marcel Ciolacu este un președinte de partid mare, dar până să ajungă un președinte mare de partid, va curge multă apă pe Dâmbovita. Uitându-mă la el, fața lui nu-mi spune mai nimic. Nu seamănă nici cu Petre Roman, ca să zici că se dau în vânt femeile după el, și nici cu Bombonel, cel ce ne punea pe noi, ziariștii, să-i numărăm ouăle. Parcă aduce mai degrabă cu Veorica Dăncilă, diferența fiind doar de sexul din pantaloni și fustă.

La drept vorbind, nu are nimic nici din solemnitatea nemțească a lui Iohannis, anvergura și morga de intelectual a lui Dan Barna ori din scrupulozitatea lui Kelemen Hunor. Ca să nu mai vorbim de școlile lui Florinel Cîțu, școli care au făcut din el un prim-ministru liberal de toată lauda. Nici măcar un pic, nu mult, din hăhăitul lui Băsescu.

Tocmai de aceea nu mă surprinde ce am auzit zilele astea. Cum, nu știți? Că ar vrea-o în PSD pe senatoarea Șoșoacă. Că e liberă de contract, ca la fotbal, și o ia pe gratis. Bă, lasă-mă! Chiar așa să fie? Da, bă, dacă tot nu contezi în opoziție, măcar să-ți dai prostia pe față. Pe Șoșoacă, bă? Da, bă, pe aia cu gura mare, care n-are somn nici noaptea, iar în trei luni de mandat a vorbit în Parlament, pe stradă, prin magazine, piețe și alte locații urbane mai mult decât toți parlamentarii la un loc. Ăia de la AUR au dat-o afară din partid de frică că li se duce dracu și bruma de imagine pe care o mai au, iar PSD o ia de bună. Mă lași cu prostiile astea? Te las, numai că lu’ Ciolacu i s-a pus rău pata pe ea.

leader board 728 x 90 px

La drept vorbind, la mintea odihnită a lui Ciolacu, nu mă miră decât faptul că nu-i curtează pe toți ăia din AUR. Sau poate socotește că nu e încă momentul. Puțin coafată, după ultimele tendințe ale modei, ținând în mână trei trandafiri roșii, Diana Șoșoacă poate reprezenta transferul iernii în politica românească. Vârful de lance cu care PSD ar putea să atace în forță alegerile din 2024. Cu Șoșoacă în Parlament, Ciolacu garantează show-uri de zile mari, ceea ce nu ar trebui decât să ne bucure.

La un singur lucru ar trebui să fie atent Marcel Ciolacu: să aibă grijă să n-o lase singură pe Șoșoacă să umble de capul ei pe străzi, prin târguri și oboare, că s-ar putea ca într-o bună zi să-l lase în curul gol în fruntea partidului.