PSD acuză incompetența USR în gestionarea situației Colterm: „Nu vom susține dublarea prețului la gigacalorie”

colterm
explo 1000x200

Consilierii locali ai PSD din Timișoara consideră corectă decizia cu privire la intrarea în insolvență a companiei de termoficare Colterm, însă susțin că aceasta este tardivă și că ar fi trebuit luată în urmă cu cel puțin 8 luni. În plus, aleșii PSD declară că nu vor susține în consiliul local dublarea prețului gigacaloriei. 

„Încă din luna martie, domnul primar, cel puțin de la mine și de la grupul PSD, avea sugerată această soluție ca fiind singura de evitare a falimentului Colterm. Din motive politicianiste și de imagine a evitat să pună în practică această soluție. Iată că ne-o prezintă astăzi ca pe o mare descoperire. Această întârziere de 8 luni a explodat practic în factura pe care trebuie să o plătim în această iarnă cu cel puțin 3 lucruri: s-ar fi evitat acea amendă de 21 de milioane de euro de care nu scăpăm, nu s-ar fi instituit sechestru asigurator al ANAF în urmă cu două luni pe absolut tot patrimoniul Colterm, iar în luna martie, insolvența ar fi dus la negocieri cu EoN și cu alți furnizori de gaz și de cărbune la prețuri de 5-6 ori mai mici decât se vor face în această iarnă cu spatele la zid. Nota de plată politic o plătește primarul, dar economic o plătim cu toții din cauza acestor incompetenți.”, a declarat liderul consilierilor PSD, Radu Țoancă.

Pe de altă parte, PSD nu va susține majorarea tarifelor la gigacalorie.

„Noi nu vom susține niciun fel de majorări de tarife în această iarnă. PSD vine astăzi în Parlament cu un proiect de lege de plafonare a prețurilor la energie. Nu putem susține dublarea prețului la gigacalorie, pentru că această dublare se datorează și incompetenței și politizării excesive a Colterm de către nepricepuții de la USR. Nu putem să majorăm pentru 42.000 de familii din Timișoara pentru ca Dominic Fritz și Ruben Lațcău să plătească acea amendă de 21 de milioane de euro.”, a concluzionat Țoancă.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! Colterm intră în insolvență. Fritz: „E un mijloc de salvare”

banner 970 x 250