PSD a respectat votul alegătorilor cărăşeni! Cu 36%, a luat 100% din ciolanele judeţene!

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, au fost desemnaţi reprezentanţii CJ în consiliile de administraţie şi adunările generale ale acţionarilor sau asociaţiilor societăţilor comerciale din care face parte CJ. Toate aceste mandate au revenit PSD-ului! Toate!

8 astfel de societăţi comerciale sunt în portofoliul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Trebuiau desemnaţi 9 consilieri judeţeni pentru cele 8 firme. Majoritatea PSD din Consiliul Judeţean nu a lăsat niciun oscior altor partide! 9 posturi din totalul de 9 au revenit PSD-ului! Democratic, prin vot secret!

Iată cele opt societăţi comerciale şi numele celor care îşi vor încasa indemnizaţiile de participare la şedinţele AGA, CA sau în alte organisme de conducere: SC Aquacaraș SA – Marius Bălean (PSD), Alexandru Albu (PSD); SC Fabrica de Produse Lactate SA Oravița – Marius Bălean (PSD); SC Ecologica Văliug SRL – Marius Bălean (PSD); SC Nordica Turism SRL – Marius Damian (PSD); SC Ecologica Băile Herculane SRL – Romulus Damian (PSD); SC Ecologica Oravița SRL – Flavius Nedelcea (PSD); SC Schilift SRL – Flavius Nedelcea (PSD); SC Eoliana Caraș SRL – Victor Tiugan (PSD).

Mandate de reprezentare la fel de frumoase, uneori chiar şi mai frumoase, din punct de vedere al câştigurilor băneşti ori al puterii de influenţă, sunt sinecurile instituţionale oferite la: Colegiul Director al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș-Severin – Ioan Crina (PSD); Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate a județului Caraș-Severin – Ion Spânu (PSD); Adunarea Reprezentanților Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate – Petru Borduz (PSD); Colegiul Director al Direcției de Evidență a Persoanelor a Județului Caraș-Severin – Petru Borduz (PSD); Consiliul Consultativ de Administrare a Parcului Național Porțile de Fier – Victor Tiugan (PSD); Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin – Nicolae Grindeanu (PSD).

Până acum, aşadar, 15 numiri (prin vot!), dintre cele mai tentante, au revenit PSD-ului. O altă miză a constituit-o intrarea în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Caraș-Severin, postură din care consilierii judeţeni vor încasa, fiecare, aproape 10.000 de lei pe an! Aceştia sunt: Ion Spânu (PSD), Nicolae Grindeanu (PSD), Constantin Flavius Nedelcea (PSD), Ioan Crina (PSD), Marius Damian (PSD) şi Aurel Miclea (PNL). Deci 5 din cele 6 locuri au fost ocupate de pesedişti, excepţia liberală fiind, de fapt, un fost PD-ist mereu aproape de Sorin Frunzăverde. Şi ajungem, astfel, la un total de 20 din principalele 21 de posturi acoperite de pesedişti. Al 22-lea a fost cedat de PSD aliatului Paul Purea (PMP), băgat astfel, pentru loialitatea sa, în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Deşi a avut în alegeri cu doar două zecimale în plus faţă de PNL, care i-au adus o victorie cu 14-13 la numărul de consilieri judeţeni, PSD nu a ţinut cont defel de această proporţie când s-a pus problema împărţirii principalelor 22 de ciolane judeţene. Pentru celelalte 28 de posturi, deloc tentante, s-a găsit găsit loc şi pentru liberalii-liberali, însă doar câte un mandat de căciulă, în total 8 din 28! La Muzeul Banatului Montan Reşiţa – pentru medicul Jaro Marșalic (!), dar dublat, ca nu cumva să o ia razna, de pesedistul Petru Borduz. La Muzeul din Caransebeş – pentru Dumitru Rujan, dublat şi acesta de un social-democrat plimbat prin mai multe comiţii, Marius Romulus Damian. Şi la toate căminele de bătrâni din judeţ şi la Centrul Aurora, dar fiecare liberal însoţit din nou de câte un pesedist! La fel ca pemepistul uneperist Marcel Andronache, împerecheat cu social-democrata Ana Pascu, la Centrul Christiana din Bocşa.

În 5 iunie 2016, alegătorii din Caraş-Severin au creditat cu 36,4% PSD-ul şi cu 36,2% PNL-ul. La şedinţa din 1 august 2016 a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, PSD a pus mâna pe 100% din cele mai dorite 15 funcţii.  Pe 91% din cele mai râvnite 22 de posturi. Şi pe 78% din totalul de 50. Ca să înţelegem cu toţii cam cum ştie să facă administraţie partidul lui Mocioalcă în Caraş-Severin. Cu japca, democratic!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/