Provocare pentru tineri! O carte, un prieten pentru zile reușite de vacanță

explo 1000x200

Biblioteca Municipală Lugoj vă invită să alegeți cartea care poate să vă facă zilele de vacanță sau de concediu mai frumoase și mai reușite

La instituția de cultură lugojeană puteți găsi cărți din diferite domenii de interes- literatură, cărți de dezvoltare personală, istorie, geografie, biografii.

”Multe dintre aceste cărți sunt cărți noi, achiziționate în ultimii ani. Cititorii noștri pot găsi cărți din colecția science-fiction ficțiune, fantasy, thriller, aparținând unor autori celebri Stephen  King , Frank Herbert, George R.R. Martin, Orson Scott Card. Alte colecții și serii apreciate și căutate de cititori sunt și Armada / History, Iubiri de poveste, Interactiv spiritualitate”, spune Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Muniipale din Lugoj.

Nu în ultimul rând, tinerii sunt printre cei care vizitează Biblioteca în perioada vacanței atât în căutarea cărților care fac obiectul recomandărilor de lectura primite din partea profesorilor, dar și în căutarea unei cărți  care să facă zilele de vacanță mai frumoase.

”Ne bucură mult  interesul tinerilor lugojeni pentru lectură, pentru carte, fie că este vorba de lectura școlară, cărțile autorilor clasici și contemporani sau cărți care trezesc interesul copiilor prin personaje, eroi, prin subiectele tratate” adaugă directoarea Bibliotecii Municipale, care dă și câteva exemple de cărți ideale pentru vacanță.

Unul dintre scriitorii în vogă, apreciați, este Roald Dahl, avându-l ca erou pe Charlie și aventurile sale.

Holly Webb este binecunoscută  ca scriitoare autoare a multor cărți care au  apărut în seria “prima mea lectură” cu povesti deosebite despre animale de companie – pisici și câini, povești frumoase, adorate de copii.

C.S. Lewis este autorul unei serii de cărți celebre pentru copii și tineret – “Cronicile de la Narnia”, volume care au fost ecranizate și care fac incursiunea într-o lume magică, fantastică.

”Scoala animalelor magice”, ”Școala fricoșilor”, ”Academia Jedi”, ”Jurnalul unui puști”, ”Jurnalul unei puștoaice”, sunt alte câteva titluri de cărți pentru tineret, căutate și apreciate.

”Considerăm că Biblioteca este o alternativă în actuala societate de consum, în condițiile în care accesul în mod individual al utilizatorului la cumpărarea unei cărți devine tot mai prohibitiv din cauza preturilor existente. Biblioteca este locul unde cei care doresc să citească, pot găsi cartea preferată în regim de împrumut la domiciliu sau pot consulta la sala de lectură  a institutiei albume de artă sau dicționare”, mai spune Henrieta Szabo.

Prin fondurile bugetare alocate, personalul Bibliotecii Municipale Lugoj a fost preocupat să achiziționeze volumele care sunt solicitate de cititori, dar și cărți care aduc plus valoare fondului de carte al Bibliotecii, prin formă și prin conținut.