Protestele de la Spitalul Judeţean au ajuns şi la urechile lui Hurduzeu! [VIDEO]

Astăzi a fost a treia zi de protest spontan pentru angajații Spitalului Județean de Urgență din Reșița, după ce fluturașul de salariu arată o diminuare drastică a veniturilor personalului auxiliar din instituție. De această dată s-a ajuns şi la preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Revoltați, protestatarii au cerut să se discute cu responsabilii de la Consiliul Județean, în subordinea căruia funcționează, pentru a lămuri problema reducerilor salariale, în special de la infirmiere, brancardieri și alte tipuri de personal auxiliar, cu care s-au solidarizat și asistentele și medicii din spital. Astăzi, dr. Anton Ursu de la UPU-SMURD a venit în mijlocul protestatarilor pentru a-și arăta susținerea față de revendicările lor.

Pentru că protestatarii insistau să vorbească cu reprezentanții Consiliului Județean, liderul de sindicat, Maria Galescu, a explicat că se poate face o delegație a protestatarilor care să discute cu liderii județeni. Doar că, odată nominalizările făcute, dna Galescu a început să refuze protestatari: „Pe dumneata nu, că nu ești de la mine din sindicat”. Refuzul doamnei a fost cel puțin suspect atâta vreme cât nu am avut de a face cu o acțiune sindicală (grevă), ci cu un protest spontan, al angajaților, nu al membrilor de sindicat…

Până la urmă protestatarii au ajuns în fața preşedintelui CJ Silviu Hurduzeu, care i-a primit la discuții, ba chiar a explicat că situația ar putea fi remediată.

„Ştiam de această problemă şi urmează să solicităm date suplimentare de la spital. Din analiza făcută de noi, la fondul de salarii care ni s-a înaintat, ca sumă, acesta depăşeşte prevederea legală de 30% din bugetul ordonatorului principal de credite. Noi credem că în această sumă sunt incluse şi alte categorii de venituri, nu doar sporurile. Dacă acele venituri vor fi scoase, va scădea suma totală a sporurilor şi există posibilitatea de a se încadra în cei 30%. Dacă acele venituri sunt băgate în salarii, va creşte şi fondul de salarii şi, implicit, suma totală a sporurilor va fi mai mare. Vom încerca să urmărim două lucruri, şi anume, cei care au pierdut să nu piardă la salarii sau, dacă acest lucru se întâmplă, pierderea să fie cât mai mică”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Desigur, se poate pune întrebarea de ce a fost nevoie de 3 zile de protest pentru astfel de încercări și de ce nu s-au făcut din timp, astfel încât oamenii să nu piardă nici măcar la salariul pe luna martie…

YouTube video

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/