Protest la SCM Poli! Handbaliștii timișoreni, învinși din nou de Dinamo

explo 1000x200

Apele nu sunt deloc limpezi la SCM Poli, care nu a câștigat niciun meci oficial în acest sezon, iar în runda a IV-a din campionat a pierdut cu 18-16 cu Dinamo, formație ce i-a învins pe alb-violeți și în Supercupă. Bănățenii au intrat slab în meci și ulterior nu au mai putut recupera diferența. La acest joc, timișorenii au avut banderole negre la braț, în semn de protest pentru problemele de la club.

Dinamo a jucat foarte bine în prima repriză, ajutată foarte mult și de portarul Saeid, care a avut intervenții excelente. La Poli au absentat Fenici și Pribanic, accidentați. Timișorenii nu au putut ataca periculos, iar din poartă, Babasafari nu le-a oferit mare sprijin colegilor. Astfel nu a fost de mirare că Dinamo s-a desprins ușor. Bucureștenii au condus și cu 6 goluri în prima jumătate a partidei, dar la pauză s-a intrat cu 12-17. Timișoara a ieșit cu altă față de la vestiare însă. Viteza de atac a crescut, iar Varo a intrat între buturi și a început să aibă intervenții.

În minutul 37, diferența s-a redus la 16-18, dar Poli nu s-a putut apropia la un gol, mai ales că Saeid a continuat să fie concentrat. Cel mai bun marcator al lui Poli a fost Sadoveac, cu 9 goluri, urmat de Milosevic și Baican, fiecare cu 4 goluri, Dragas, cu 3 goluri, Marjanovic și Cîmpan, fiecare cu 2 goluri și Șomlea, cu 1 gol. Cele mai multe goluri pentru Dinamo, 6, le-a dat Nantes Campos.

Timișorenii protestează că sunt neplătiți

După meci, managerul Dan Dumitru a explic că jucătorii au avut banderole pe braț, deoarece au trei luni de restanțe salariale. Sportivii simt incertitudine și pentru că din 15 octombrie directorul clubului Radu Țoancă nu va mai activa la SCM. „Un start mai dificil având în vedere că am pierdut și Supercupa. Avem acum înfrângerea aceasta, egalul cu Baia Mare. Mă bucură că jucătorii au luptat astăzi, au demonstrat că avem valoare. Începem să ne revenim. Dacă aveam puțin noroc astăzi cred că puteam scoate măcar un rezultate de egalitate. Starea generală a jucătorilor, ați văzut bandana pe brațul stâng… Este o stare generală de incertitudine. Ieri domnul director Radu Țoancă și-a anunțat plecarea. Este o stare de incertitudine. Totuși avem trei luni din nou fără plată, intrăm pe a patra. Sunt peste doi ani de când băieții nu au fost la zi, au avut cel puțin o lună și jumătate de întârzieri. Probabil și starea aceasta generează această lipsă de noroc, să nu-i spun altfel. Luna aceasta au primit o jumătate de salariu pe luna mai, care s-a închis. Aceasta e modalitatea lor de a atrage atenția. Nu e un protest, pentru că noi ne-am pregătit să câștigăm. Toți ne-am dorit să câștigăm. Poate dacă acele trei bare din prima repriză, acei doi de 7 metri care nu îi poți imputa nimănui, dar dacă intrau, poate se întâmpla altceva. Eu vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru sportul din Timișoara. De ani de zile el este alături de sport. A fost omul care a fost alături de noi când am trecut de la acea problemă mare, de am ajuns aici. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut. Este decizia lui. Îi urăm succes în noile proiecte. Dar trebuie să știm și noi ce se întâmplă pe viitor, iar băieții să aibă certitudinea că lucrurile vor merge bine. Sperăm, credem, am înțeles tot timpul. Știm prin ce situație trece Timișoara, suntem conștienți. Dar există o nesiguranță. Una se spune, alta se face”, a explicat Dan Dumitru.

Cristian Fenici are o ruptură musculară și riscă să piardă meciurile din turul II al Cupei EHF, cu Olympiakos. Primul joc va fi în 6 octombrie. „Am o ruptură musculară la gambă, am făcut-o la meciul de la Turda. Va trebui să fac pauză minimum două-trei săptămâni. Momentan mă simt mult mai bine și sper să intru cât mai repede, să-mi ajut echipa. Până în 6 sper să-mi revin. Și doctorul trebuie să-și dea acordul, dacă intru puțin mai repede, risc o recidivă și nu rezolv nimic. E ciudat să văd meciul din tribună. Băieții s-au autodepășit, au făcut un meci foarte bun, au fost chiar aproape de Dinamo, au stat tot meciul în spatele lor. În a doua repriză am avut șansa să venim la un gol și de ce nu, să facem un rezultat de egalitate. Dar s-a văzut și experiența campioanei noastre. Portarul lor a făcut un meci bun și cred că acolo s-a făcut diferența mai mare. Echipa din București e o echipă mai puternică și astăzi au câștigat pe merit”, a precizat căpitanul lui Poli.

Dinamo domină campionatul

Antrenorul lui Dinamo, Constantin Ștefan, a spus că nu a avut emoții că poate pierde jocul. „Venim după un meci foarte bun în Liga Campionilor. Nici nu am avut timp să pregătim foarte bine meciul, pentru că jucăm din trei în trei zile și în primul rând ne interesează recuperarea jucătorilor. Într-adevăr, am intrat bine în meci, am avut un avantaj destul de consistent, dar după aceea, băieții cred că s-au relaxat. A intervenit numărul mare de ratări și de greșeli tehnice și nici în apărare nu am avut aceeași consistență de la începutul partidei. Meciurile cu Timișoara sunt tot timpul tensionate. Știu foarte bine că Timișoara niciodată nu cedează lupta. Mă așteptam ca meciul să se strângă, dar nu cred că s-a pus vreodată, pe parcursul  jocului, riscul de a fi egalați. Diferența s-a făcut datorită porții. În repriza a doua, datorită faptului că apărarea nu a funcționat cum trebuie, am și luat câteva jocuri. S-a deconcentrat Saeid și nu a avut o repriza a doua la fel de bună, dar și atunci a scos câteva mingi foarte importante. Cu siguranță era mai greu cu Fenici și Pribanic, dar cu siguranță și noi am fi avut altă concentrare. Am jucători foarte valoroși, profesioniști și când au văzut că victoria ne aparține, cred că și-au dozat efortul”, a spus antrenorul lui Dinamo.

La final de meci, Milos Dragas a alunecat, iar Seyed Mousavi a returnat sportiv mingea timișorenilor. „Felicit Timișoara pentru că mereu joacă tare cu noi și apreciem astfel de echipe. Am auzit că Timișoara nu s-ar fi antrenat bine, dar sunt o echipă bună și îi respectăm. Dar am fost mai buni astăzi. Nu am avut emoții pe final. În handbal primează respectul, ei ne respectă, noi ne respectăm. Le mulțumesc și fanilor timișoreni, își sprijină echipa, ne respectă. Urez succes Timișoarei pe viitor”, a punctat Mousavi.

Poli va avea săptămâna viitoare un meci mai ușor, în deplasare la CSM Făgăraș.

banner 970 x 250