Protest în fața Primăriei Timișoara, pentru „susținerea sportului”

protest al sportivilor in fata primariei timisoara
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

O acțiune de protest a avut loc, joi, în fața Primăriei Timișoara, cu scopul „susținerii sportului” din oraș.

Mai mulți timișoreni s-au adunat, joi, în fața Primăriei Timișoara. Aceștia au organizat o acțiune de protest, cu scopul susținerii sportului din oraș. Mai precis, manifestanții sunt nemulțumiți de faptul că primăria a distrus baza de canotaj și a demolat bazele sportive. Dar și pentru că se pregătește „evacuarea sportivilor” din Sala Olimpia.

Protestul a fost organizat de Clubul Sportiv Florin Teodorescu, care deține sala de sport de la Olimpia. Contractul a expirat în urmă cu câțiva ani, iar Primăria Timișoara nu a mai dorit să-l prelungească.

Cerem să nu se strice și sala de culturism și fitness de la Olimpia. Acolo este loc pentru toată lumea. Sunt 135 de sportivi care se antrenează, sunt 90 numai de handbaliști. Ăștia nu se antrenează acolo? Nu au nevoie de aparate? (…) Nu există polivalentă să nu aibă sală de forță, în lume, și faptul că e pe hol nu deranjează absolut pe nimeni”, a declarat Florin Teodorescu, care deține sala de sport de la Olimpia.

Pe de altă parte, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a venit în rândul protestatarilor și a explicat că sala de sport de la Olimpia funcționează într-un hol.

untitled design set 970x90 px

Sala Olimpia nu va avea niciodată autorizație ISU. Deci, nu vom putea niciodată găzdui evenimente europene, câtă vreme în holul sălii nu se poate circula. Noi nu suntem avizabili ISU câtă vreme acea sală de sport funcționează acolo. Ea nu funcționează într-o sală de sport, e un hol care a fost închis, modificat de dvs. de-a lungul timpului, în care dvs. ați funcționat o perioadă cu contract, iar din 2018 nu mai aveți contract și practic ocupați acel spațiu fără să aveți un contract. Noi nu oprim pe nimeni, puteți să vă desfășurați activitatea într-o altă locație, dar în acea locație noi nu mai putem să închiriem. Nu mai putem să vă prelungim contractul în acea locație pentru că acea locație nu e o sală, e un hol. Dvs. nu mai aveți contract”, a afirmat Ruben Lațcău.

Acțiunea de protest a fost susținută și de AUR Timiș, unii dintre simpatizanți partidului fiind prezenți în fața Primăriei Timișoara.

Protestatarii au fost invitați în sediul instituției, iar discuțiile au durat aproximativ o oră. La final, s-a stabilit o întâlnire pentru ziua de luni, cu scopul de a se găsi soluții pentru sala de sport de la Olimpia.

 

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/