Protest în comuna Bozovici! Șoferii și-au dat întâlnire pe rețeaua gropilor! [FOTO/VIDEO]

Un drum aproape impracticabil din Caraș-Severin scoate oamenii în stradă. Sătui de așteptări și promisiuni, storși de puteri și cu nervii întinși la maximum, sute de oameni și-au dat întâlnire astăzi în comuna Bozovici, pe unul dintre drumurile ocolite de utilaje și parcă uitate de autorități.

Unul dintre drumurile pe care nici măcar DNA-ul nu a reușit să facă ordine și să-l aducă în civilizație scoate șoferii în stradă. Câteva zeci de mașini și sute de oameni s-au adunat pe Drumul Județean 571B, la intersecția cu DN 57B pentru a-și exprima indignarea față de promisiunile nerespectate și de bătaia de joc pe care o îndură de ani întregi. Înarmați cu pancarte, afișând și scandând mesaje dure pentru autorități, șoferii vor să fie băgați în seamă.

Poliția se află la fața locului, însă numărul celor care protestează este mai mic, din datele pe care ni le-au oferit. „Se confirmă. Aproximativ 50 de persoane cu mașini în staționare protestează față de starea carosabilului pe drumurile din zonă, dar este echipaj la fața locului și drumul nu este blocat complet. Se circulă cu greutate, dată fiind aglomerația, dar se circulă. Este un protest pașnic spontan”, a declarat, pentru Express de Banat, comisar-șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Poliției cărășene.

La fața locului s-a deplasat și primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, cel care a aflat despre protest de pe Facebook. Acesta le oferă însă oamenilor vești bune. Să fie din nou doar promisiuni… județene?! „Am văzut și eu pe Facebook și am venit să văd ce fac oamenii. Am vorbit azi-dimineață, când am văzut, cu domnul director de la Drumuri, domnul Stika. Vineri s-a semnat contractul cu firma care va plomba drumul, undeva la 400.000 de lei până la Dalboșeț, în primă fază și urmează luni-marți-miercuri să depună garanția de bună execuție și să se apuce de lucrare. Se va finaliza lucrarea de la Bozovici, intersecția cu drumul național, până la Dalboșeț, în primă fază, iar după rectificări avem promisiuni că o să se facă și de la Dalboșeț încolo. Așa că de săptămâna viitoare o să se apuce de plombat. Procedurile sunt începute de două-trei luni și abia acum s-au finalizat că știți cum e, cu contestații…”, ne-a explicat primarul Stoicu.

Edilul-șef spune că se bucură de încrederea oamenilor și că protestatarii au înțeles cum stă treaba. „Le-am explicat situația. Ei au încredere în mine că nu vorbesc fără să fiu documentat. Prioritățile mele pentru Valea Almăjului sunt spitalul și drumurile astea județene, pentru că depindem toți de ele. Le-am explicat că bani nu există, ăștia sunt toți banii. Sunt depuse deja proiecte pe Lăpușnic-Dalboșeț, Dalboșeț-Șopot, deja s-a scos proiectarea la licitație. Într-o lună-două probabil o să se apuce și de lucrarea respectivă, dar acesta nu e prins deocamdată pe nicio finanțare de reabilitare totală”, ne-a mai declarat primarul de Bozovici.

DJ 571 este doar unul dintre drumurile care ucide orice speranță că județul Caraș-Severin ar putea fi pus în valoare și ar putea deveni ținta investitorilor și a turiștilor. În ciudat tuturor frumuseților și a oportunităților cu care a fost înzestrat, județul rămâne deocamdată campion doar la promisiuni nerespectate.