Protest în centrul Reșiței! Lucrătorii poștali sunt nemulțumiți de salarizare și condițiile de muncă

Câțiva reprezentanţi ai Poştei Române din Caraş-Severin au pichetat sediul Instituţiei Prefectului, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, dar şi de salarizare.

„În urmă cu o săptămână, colegii mei au oprit lucrul, factorii poştali fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi, în special, de salarii. În urmă cu trei zile, s-au întâlnit şi la Bucureşti comisiile mixte, şi minister, şi administraţie, şi sindicat, însă nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Este vorba de tergiversarea problemei noastre în ceea ce priveşte salarizarea. Din luna martie, ne tot amână. Peste 13.000 de angajaţi din Poşta Română lucrează pe salariul minim pe economie. Un salariat calificat, care are o răspundere imensă, este plătit cu minimum pe economie, ca un necalificat. Evident că nemulţumirile acestor oameni au ajuns într-un punct critic, mai ales că nu se întrevede nimic”, a declarat Ion Răitaru, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Caraş-Severin.

Sindicaliştii susţin că vor continua protestele, cel mai probabil cu un miting la nivel naţional, şi vor merge chiar până la a declanşa greva foamei.

„Ţinând cont de faptul că Federaţia Poştei Române este una dintre cele mai mari din Blocul Naţional Sindical, suntem alături de ei şi le susţinem toate demersurile. Să nu uităm că Poşta Română a fost a treia «armată» a acestei ţări. Încă o dată se adevereşte că în România se doreşte distrugerea Poştei Române şi darea acesteia altor societăţi din diferite state ale Europei, pentru că aşa ne-am obişnuit, să dăm totul de pomană. E mare păcat, pentru că toate statele îşi menţin Poşta sub directa îndrumare a statului. Oamenii judecă factorii poştali pentru că nu întotdeauna au ajuns la timp cu corespondenţa, dar aceştia nu beneficiază de condiţii de muncă, de o salarizare corectă, de tichete de masă şi aşa mai departe”, afirmă Nicolae Drăgan, liderul BNS Caraş-Severin.

Drăgan speră ca viitorul Guvern „să conştientizeze faptul că sunt câteva segmente socio-profesionale care trebuie susţinute integral de către stat”.

Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Caraş-Severin, au fost primiţi de către prefectul judeţului, Florenţa Albu, căreia i-au înmânat o lista cu toate revendicările lor.

În Caraş-Severin, Poşta Română are circa 400 de salariaţi.

tmc 640