Protest de 10 minute la AJPIS Caraș-Severin! „Continuăm până vom ajunge la greva generală!”

greva ajpis caras severin
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Posibila desființare a agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială discutată în Parlament a primit astăzi un prim avertisment și de la angajații instituției din Caraș-Severin, care au participat la un protest spontan!

„Astăzi am protestat 10 minute, cu asigurarea relațiilor cu publicul. Dar se continuă până vor fi rezultate alături de majoritatea AJPIS-urilor din țară. Avem sprijinul sindicatului și vom continua dacă e nevoie până vom ajunge la greva generală!”, avertizează angajații instituției conduse de Elena Solomonesc.

Reprezentanții AJPIS solicită inițierea unui autentic dialog social pentru reorganizarea instituțiilor subordonate Ministerului Muncii înainte de adoptarea oricărui act normativ și asigurarea menținerii locurilor de muncă pentru angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, ocuparea posturilor vacante prin concurs și evitarea reducerii acestora fără o analiză echitabilă a deficitului de personal acumulat în timp. Totodată, cer guvernanților transmiterea proiectului noii legi de salarizare a personalului bugetar către toți actorii implicați, inclusiv sindicatele și reprezentanții salariaților, pentru a iniția negocierile într-un cadru transparent.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Inspectorii AJPIS solicită și încetarea defăimării activității și existenței agențiilor în fața opiniei publice și atrag atenția că tendința mondială la ora actuala este ca fondurile naționale să fie controlate de către o agenție națională, fără a fi comasată sau să funcționeze în cadrul altor instituții.

Desființarea Agenției va conduce la nerespectarea unor angajamente asumate în vederea integrării României în Uniunea Europeană, la pierderea banilor din PNRR prin anularea proiectelor în urma dispariției titularului contractului, la imposibilitatea susținerii sistemului unitar de plată şi gestiune eficientă a tuturor prestaţiilor sociale, la un regres în performanțele obținute până acum de Agenție în domeniul implementării digitalizării și a noilor tehnologii în administrația publică, la un risc crescut de eroare și fraudă asupra bugetului gestionat, precum și la nemulțumiri în rândul a peste 15.000.000 de beneficiari, cărora li se soluționează cererile aproape în timp real.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/