Promisiuni electorale lăsate uitării!

explo 1000x200

De-a lungul timpului, campania electorală a demonstrat că este departe de realitate, iar odată ce alegerile s-au încheiat și candidații au câștigat adesea uită să se țină de cele promise.

Așa se face că, la nivelul județului Caraș-Severin, deputații cărășeni și-au exprimat în campanii dorința de a fi aproape de oamenii localităților din colegiile unde au fost aleși. Pentru că fiecare a candidat pe un anumit colegiu, aleșii parlamentari au promis că își vor deschide cabinete în orașele atribuite lor, ca să le acorde șansa cetățenilor să își exprime problemele. Fie că a fost vorba de lipsă de finanțare sau lipsă de interes, multe găuri se observă în promisiunile lor.

Principalul angajament luat de deputații cărășeni la începutul mandatului a fost că vor înființa cabinete de parlamentar în fiecare localitate. Lauda nu s-a concretizat de fiecare dată, cum este cazul deputatului PDL Valeria Schelean, care încă are un cabinet în minus la Bocșa. Deși deputatul a promis că va fi aproape și de bocșeni, deocamdată i-a cam uitat. „Voi face demersurile necesare pentru un cabinet și acolo odată ce se vor încheia cele 126 de zile de maternitate pe care le-am solicitat”, a declarat aceasta pentru Express de Banat.

Fără cabinet în orașele din colegii se găsesc și deputatul UNPR Ion Tabugan și cel PNL Valentin Rusu. Primul are un cabinet în Băile Herculane, dar lipsește cel din Moldova Nouă, punând pe seama lipsei de finanțări. Chiar și așa, deputatul UNPR explică faptul că este din două în două săptămâni prezent în Moldova Nouă, iar audiențele și le ține în sediul PSD din oraș, în urma înțelegerii cu primarul Matei Lupu. În cazul lui Valentin Rusu, acesta are cabinet doar la Oravița, iar la Anina primarul Gheorghe Românu îi asigură o sală unde să își țină audiențele, locație unde ajunge doar de două ori pe lună. La fel ca Ion Tabugan, Rusu dă vina pe lipsa de finanțare. Pe lângă cel în colegiul unde a fost ales, deputatul PNL are un cabinet parlamentar și în Reșița, împreună cu senatorul Iosif Secășan.

Prezenți printre oameni

Deputatul PSD Ion Mocioalcă are în schimb trei cabinete dedicate cetățenilor. Pe lângă cel din circumscripția unde a fost ales, Oțelu Roșu, acesta și-a mai deschis și în Reșița și Caransebeș. „Întâlnirile mele cu primarii, aleșii locali, și electoratul sunt extrem de frecvente, o singură dovadă fiind aceea că păstrăm în permanență contactul”, a declarat Ion Mocioalcă.

Activ în viața celor care l-au ales este deputatul PNL Dan Tocuț. Acesta are un cabinet deschis în Caransebeș, unde se vede cu oamenii la sfârșit de săptămână, însă nu i-a uitat nici pe cei din mediul rural ce fac parte din colegiul său. „Periodic fac deplasări în mediul rural. I-am rugat pe primari să mă cheme la adunările lor sătești, unde pot să mă întâlnesc cu oamenii și să le ascult problemele. Aceștia sunt foarte interesați și bucuroși că cineva îi bagă în seamă”, explică parlamentarul Dan Tocuț.

Deputații de Reșița, din partea PSD, Ioan Benga, și din partea PP-DD, Valentin Blănariu, au amândoi cabinete în oraș. Dacă la Ioan Benga audiențele sunt în toi, fiind probabil cel mai prezent printre reşiţeni, Valentin Blănariu are mai puțină lume la ușă.

În timpul săptămânii sunt la București, iar audiențele sunt programate în weekend. Din păcate, au fost puține întâlniri. Sincer, mă așteptam la un flux mai mare, dar e bine”, povestește pentru Express de Banat deputatul PP- DD.

Foto: ziarulunirea.ro

banner 970 x 250