Prometeu înlănțuit, un spectacol în memoria eroilor căzuți în timpul Revoluției

Pentru comemorarea Revoluției din 1989 care, în urmă cu trei decenii, a oferit poporului român o nouă șansă la libertate și pentru memoria eroilor care și-au dat viața în scopul obținerii acestei libertăți, Teatrul Național din Timișoara pune în scenă un spectacol emblematic care ilustrează perpetua luptă a omului cu diversele forme de oprimare, Prometeu înlănțuit.

Astfel, reprezentația, pe un scenariu de Kokan Mladenović după Eschil, va avea loc marți, 17 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.

Prometeu înlănțuit construiește un arc peste timp în care sunt evocați toți acei oameni în trup, dar titani în spirit. Ei sunt cei care, în numele adevărului și al libertății au înfruntat, înfruntă și vor înfrunta zeii istoriei trecute, prezente și viitoare, indiferent de numele purtat de aceștia.

Spectacolul, semnat de regizorul sârb Kokan Mladenović, îl are în rol principal pe actorul Ion Rizea, căruia i se alătura nume precum Victor Manovici, Cătălin Ursu, Claudia Ieremia, Bogdan Spiridon, Andrea Tokai, Daniela Bostan și lista poate continua. Echipa de creație este completată de scenografele Marija Kalabić (decor) și Irena Radišić (costume), precum și de compozitoarea Irena Popović, artistul video Lucian Matei și light-designerul Lucian Moga.

Biletele pot fi procurate atât de la Agențiile Teatrului Național, cât şi de pe str. Mărăști nr. 2 sau din Parcul Civic, până duminică, orele 11-19, dar și online, pe www.tntimisoara.com.