Promenada inimilor la Caransebeș, mișcare, sănătate, viață!

Statisticile sunt îngrijorătoare: 40 de români mor zilnic de infarct miocardic, care reprezintă, de altfel, principala cauză de mortalitate în ţara noastră. Cea mai bună prevenție este mișcarea și mâncatul sănătos. Clubul Rotary invită caransebeșenii la mișcare duminică 1 octombrie de la ora 17.00 în parcul de agrement Teiuș. “PROMENADA INIMILOR 2017” este o campanie de conștientizare a pericolului bolilor cardiovasculare.

Clubul Rotary Caransebeş împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu Fundația Română a Inimii, continuă programul “Promenada Inimilor 2017” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
Programul „Promenada Inimilor”, îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Traseul din Caransebeş are o lungime de 3 km, începând din zona Intrare Parc Teiuş si sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Caransebeş.

În fiecare an, 29 septembrie marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat la nivel internaţional de World Heart Organization, care doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.

În România, evenimentul este organizat de către Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, deoarece, începând cu anul 2005, aceasta din urmă este membră cu drepturi depline a World Heart Federation.

Nu trebuie să fii sportiv de performanţă pentru a-ţi reduce riscul cardiovascular. Activitatea fizică contribuie la reducerea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, scade greutatea, îmbunătăţeşte valorile tensiunii arteriale, ale colesterolului şi ale glicemiei, reduce stresul şi creşte buna dispoziţie. Cu numai 60 de minute pe săptămână de activitate aerobă de intensitate moderată poţi să începi să obţii efecte benefice.