Proiectul Turistic Semenic, aprobat pentru finanțare!

partia de schi semenic valiug

Banatul va deveni o destinație cunoscută la nivel național pentru cea mai lungă pârtie de schi din România! Ministrul Economiei și Turismului a aprobat finanțarea proiectului inițiat de primarul Reșiței, Ioan Popa.

Proiectul demarat acum două decenii pentru turismul din Caraș-Severin devine realitate. Investiția de 42 de milioane de euro care prevede mai multe pârtii și infrastructura necesară turismului montan va face din Semenic un loc căutat de împătimiții sporturilor de iarnă. Ministrul Radu Oprea a aprobat finanțarea proiectului, unde Primăria Reșița s-a angajat cu o cofinanțare de 30% și care ar trebui să genereze 3,5 milioane de euro profit anual. Ioan Popa a anunțat aprobarea finanțării și a lansat un apel către primăriile partenere în proiect de a aproba Regulamentul de Construire în Zone Alpine, inspirat de legislația din Austria.

„Începem săptămâna cu o veste extraordinarǎ pentru întreg Banatul de Munte! Ministerul Economiei și Turismului a aprobat prin ordin de ministru finanțarea Proiectului Turistic Semenic. Aduc mulțumirile mele sincere domnului ministru Radu Oprea. Mulțumesc de asemenea partenerilor din acest proiect, Primăria Văliug și Consiliul Județean Caraș Severin, care alături de colegii mei din Primăria Reșița au făcut ca acest proiect demarat în urmă cu 20 de ani, să devină o realitate! Contractul de proiectare și execuție este semnat iar consorțiul câștigător format din 3 companii de calibru lucrează deja la proiectul tehnic. Profit de acest moment și fac un apel serios la primăriile din Văliug și Brebu Nou să preia Regulamentul de Construire în Zone Alpine, regulament întocmit de Direcția de Urbanism a Consiliului Județean, inspirat din legislația Austriei. Fără acest document există riscul ca investițiile ce urmează a fi realizate să fie duse în derizoriu prin construcții inadecvate, așa cum este cazul, din păcate, în alte zone turistice, adevărate eșecuri. România «exportă»  astăzi turism de aproximativ 14 miliarde de euro anual. Intervențiile bine gândite în infrastructura montană și în zona litoralului Mării Negre pot face ca o bună parte din acești bani să rămână în țară!”, a transmis primarul Ioan Popa.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/