Proiectul TM2023, prezentat de Fritz ambasadorilor și directorilor de centre culturale din peste 30 de țări, la București

fritz ambasadori1
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Un eveniment important a avut loc miercuri seara la București. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a prezentat proiectul TM2023 în fața unor ambasadori, atașați culturali și directori de centre culturale străine din peste 30 de țări.

Dominic Fritz se laudă cu faptul că, miercuri seara, Timișoara a fost „punctul de atracție și interes” pentru lumea diplomatică de la București. Edilul-șef a participat la o întâlnire cu ambasadori, atașați culturali și directori de centre culturale străine din peste 30 de țări din Europa, Asia și America de Nord.

Am pus la cale cel mai consistent plan de promovare europeană și internațională a Timișoarei, nu doar pentru anul Capitalei Culturale, ci și pentru anii ce vor urma. Vizite oficiale de rang înalt la Timișoara, prezență la târguri de turism din țările lor, programe culturale – muzică, dans, expoziții, teatru – aduse la noi, evenimente naționale la care Timișoara să fie prezentă – sunt câteva din acțiunile concrete despre care am vorbit. Le-am spus aseară că Timișoara, Capitală Europeană a Culturii trebuie să fie o oportunitate și pentru ei, să meargă la guvernele lor și să le spună să folosim împreună acest titlu european pentru a îmbunătăți și întări relațiile dintre noi”, a declarat primarul Timișoarei.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Dominic Fritz a mai precizat că sunt șanse de a fi construită o „rețea de diplomație culturală” care să ajute la integrarea Timișoarei într-un circuit european și internațional al orașelor atractive și căutate nu doar de turiști, dar și de investitori, oameni de cultură sau forță de muncă înalt calificată.

Evenimentul de prezentare al Timișoarei de miercuri seara s-a desfășurat la sediul Ambasadei Spaniei în București.

untitled design set 970x90 px