Proiectul Șcheiu din Munții Țarcu avansează

montare refugiu tarcu

După ce în urmă cu o săptămână au fost transportate pe cale aeriană materialele necesare pentru ridicarea refugiului Șcheiu din Munții Țarcu, Serviciul de Voluntariat Montan anunță că s-a trecut la etapa a doua din cadrul acestui proiect.

Avem 70% din materiale deja la fața locului. Acum ne concentrăm pe fundație. Șuruburile au fost alese ca metodă de ancorare a clădirii căci este cea mai ecologică cu putință, are garanție de 100 de ani și rezistă la forța de smulgere a vântului. 36 asemenea «bijuterii» au fost plantate în două zile cu un efort susținut și precizie chirurgicală. Urmează fixarea pieselor primului nivel de șuruburi. Pe lângă clădirea principală va mai fi încă una. La majoritate a refugiilor, dacă nu cumva la toate, lipsește toaleta, ceea ce nici vizual, și nici ecologic nu este în regulă. Am săpat groapa și, desigur, am plantat pentru ancorare două șuruburi. Urmează etapa trei, când vremea se stabilizează”, spun cei de la Serviciul de Voluntariat Montan.

Reamintim că în Munții Țarcu va fi montat un refugiu unde turiștii se vor putea adăposti de vreme rea, sau odihni, la nevoie. Refugiul va fi unul spațios, format din două încăperi. Una pentru turiști și o alta pentru echipa Salvamont Cara-Severin care va face permanență aici, vârful Șcheiu fiind punctul care leagă Munții Țarcu de Munții Godeanu și Munții Cernei. De altfel, acțiunea de montare a refugiului este sprijinită și de echipa Salvamont Caraș-Severin.

Acest proiect nu ar fi demarat fără finanțarea, aproape integrală, a magazinului de articole de munte RocknSnow. Printre susținătorii proiectului se numără și fabrica de țigle metalice Metigla, mai spun cei de la Serviciul de Voluntariat Montan.

montare refugiu scheiu

Montarea refugiului Șcheiu din Munții Țarcu


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/