Proiectul lui Marcel Vela, contestat de PSD după 7 ani!

explo 1000x200

Încă din prima ședință de Consiliu Local de după alegerile din iunie, la Caransebeș nu este liniște în plen. Și asta pentru că grupul PSD este veșnic nemulțumit de vechea administrație și dorește răspunsuri la tot felul de acuze pentru care noua conducere a Primăriei nu numai că pierde timp pentru a le pregăti, ci nici nu poate răspunde pentru deciziile luate de către vechiul Consiliu Local.

Una dintre acuzele aduse de către social-democrați este modalitatea prin care vechiul primar al Caransebeșului, Ion Marcel Vela, a vândut, în urmă cu mulți ani, pe un milion de lei, unui cetățean italian, un munte cu o suprafață de peste 400 de hectare. După ce membrii PSD au susținut în repetate rânduri că prețul obținut de 4 lei pe metrul pătrat este mult prea mic și nu s-a organizat nicio licitație, acum au dorit să vadă dovada din partea Primăriei că Luigi Giampetruzzi a avut cetățenia română, așa cum se precizează în contractul de vânzare cumpărare.

Grupul PSD a primit, la ședința de lucru, un răspuns la adresa înaintată de consilierii Diana Aninoiu și Gavrilă Ardelean, prin care face dovada că la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare Luigi Giampetruzzi era cetățean român, conform certificatului cu nr. 5729 emis în 30.11.2007 de Ministerul Justiției. Contractul s-a încheiat cu respectarea prevederilor legale și nu există motiv de nulitate, se arată în răspunsul administrației locale.

La răspunsul înaintat consilierilor social-democrați a fost atașată și copia după certificat, dar și după contractul de vânzare-cumpărare din 2009.