Ce spun părinții despre clasele pregătitoare!

În curând încep înscrierile pentru clasa pregătitoare, cea care trimite copiii pe băncile școlii încă de la șase ani. Inspectoratul Școlar Județean încearcă să facă față situației și cererilor părinților.

După primul an de probă, clasa pregătitoare devine o constanță în învățământ. Deși cu câteva minusuri, în special în ceea ce privește nivelul de pregătire al cadrelor didactice, inspectoratul școlar vede pozitivă această continuitate. „E foarte benefică. Orice lucru are puncte tari și puncte slabe, în acest caz cele tari primează. Cele slabe ar fi ceea ce vrem noi să fie în învățământ. Ne străduim să gestionăm clasa pregătitoare cât mai bine posibil, începând de la amenajarea școlilor până la pregătirea cadrelor didactice. Este mai greu de organizat acest lucru în condiții simultane”, declară inspectorul școlar Dan Stoinel, din partea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Părinții cărășeni nu consideră inutilă această clasă, însă au o problemă cu locația unde se desfășoară orele. Deși încă în curs de votare, părerea părinților este că orele ar trebui să se țină la grădiniță, un mediu mult mai potrivit vârstei micuților. Această părere este în dezacord cu Inspectoratul Școlar Județean, care s-a pregătit pentru a crea medii propice micilor învățăcei chiar în școli.

Părinții au fost consultați cu privire la locația unde să se desfășoare orele, la grădiniță sau în școală. Noi ne-am dori să fie în școală, pentru că s-au făcut investiții și ajustări în unitățile școlare tocmai pentru ca elevii clasei pregătitoare să aibă toate condițiile necesare. Dar dacă părinții consideră că nu sunt condiții bune la școală, vom analiza și vom încerca să ne pliem pe cerințe”, mai adaugă inspectorul școlar Dan Stoinel.

Ușile claselor pregătitoare se deschid în 2 aprilie, iar părinții își pot înscrie copiii ce împlinesc vârsta de șase ani până la 31 august acest an. Înscrierile au loc până în data de 22 aprilie.

Foto depici.ro