Proiectele continuă la Constantin Daicoviciu. Daniel Boambeș a fost reales primar!

Daniel Boambeș a fost reales în funcția de primar al comunei cărășene Constantin Daicoviciu, astfel că proiectele pe care acesta le-a început în mandatul precedent sunt duse cu succes la îndeplinire. Pe lângă planurile pe care le are ca să îi țină pe tineri acasă, edilul șef știe să îi atragă și pe ceilalți localnici de partea sa, cu locuri de muncă și proiecte europene.

Edilul-șef, Daniel Boambeș, reales de locuitorii din Constantin Daicoviciu, este de părere că un rol important în dezvoltarea comunității locale îl ocupă atragerea fondurilor europene. “Bani europeni se pot atrage, mai cu seamă că încasările la buget nu sunt atât de mari, întrucât Constantin Daicoviciu este o comună mică, față de altele din țară”, a spus primarul. Tocmai de aceea, anul trecut, acesta a reușit să finalizeze un proiect în valoare de 2 milioane de euro, care a presupus alimentarea cu apă curentă a localității. “Am făcut și branșamentele la gospodării, costuri pe care le-am suportat tot din bugetul local. În ce îi privește pe oameni, aceștia au plătit doar autorizarea, a cărei valoare s-a ridicat la 200 de lei”, a adăugat Daniel Boambeș.

Ce pregătește administrația pentru 2012
Pentru anul acesta, executivul de la Constantin Daicoviciu a depus un proiect ce prevede înființarea unui centru de zi la Maciova. În primăvară, edilul-șef speră să semneze contractul de finanțare, după care să înceapă execuția lucrărilor. Proiectul adduce 90.000 de euro comunității locale, iar 9 la sută din valoare va fi suportată din bugetul local. “Odată cu implementarea lui, 50 de copii vor putea frecventa centrul de zi, iar 10 oameni vor avea un loc de muncă”, subliniază Daniel Boamebeș. Tot cu bani de la Uniunea Europeană, primarul va înființa și un centru de informare turistică la Zăgujeni. Deja, constractul de finanțare este semnat, urmează să înceapă lucrările, iar alți 10 oameni să își găsească un loc de muncă.