Proiecte de șase milioane de euro la Ciudanovița. Momentan, doar pe hârtie!

ciudanovita

Administrația locală solicită finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru cinci proiecte care vizează modernizarea infrastructurii locale.  

Pentru ca toate proiectele sale să prindă contur, primarul comunei Ciudanovița, Dorian Constantin Nebunu, are nevoie de o sumă deloc mică, dar care, spune acesta, ar rezolva o mare parte din nevoile comunității. „Pe noul program investițional solicităm fonduri pentru canalizare și, la pachet cu aceasta, racorduri la apă și canal. Apă avem în toată comuna, dar nu și branșamente și sperăm să reușim acum, prin «Anghel Saligny», acest lucru. De asemenea, vom mai depune proiect pentru asfaltarea drumului comunal Ciudanovița sat – Ciudanovița colonie, de 1,8 km, și tot pentru asfaltare – drumul care leagă Ciudanovița de localitatea Gârliște, însă doar ce se află pe teritoriul nostru administrativ, de 1,2 km. Vom mai depune proiect și pentru pavarea platformelor dintre blocurile din Ciudanovița colonie, precum și pentru asfaltarea străzilor laterale din Ciudanovița sat și Jitin. Valoarea acestor proiecte se ridică la șase milioane de euro. Nu e o sumă mică, dar ne este extrem de necesară.”, ne-a declarat Dorian Constantin Nebunu.

Primarul din Ciudanovița mai are în lucru și documentația pentru atragerea de fonduri europene în vederea amenajării a patru kilometri de drumuri agricole. „Așteptăm lansarea noilor ghiduri de finanțare, iar până când acestea se vor deschide, ne dorim să avem întreaga documentație pregătită!”, a mai precizat Dorian Constantin Nebunu.