Proiecte de jumătate de miliard de euro pentru Timișoara! „Niciun proiect nu ne-a fost respins”

Primarul Timișoarei este încântat de rata de reușită de 100% a tuturor proiectelor europene. Toate cele 35 de proiecte au primit finanțare din fonduri europene. Pentru finanțarea 2014-2020, Primăria are 68 de proiecte care totalizează 490 de milioane de euro.

Nicolae Robu consideră că Timișoara se află în stadiu de modernizare datorită atât fondurilor europene, cât și bugetului național. ,,Putem spune fără nicio ezitare că suntem orașul cu cele mai multe proiecte europene pe acest exercițiu și orașul care totalizează cea mai mare valoare. Niciun proiect nu ne-a fost respins. Să nu uităm că banii sunt pentru o perioadă de șapte ani. Dacă nu am face lucrări pe banii bugetului local și dacă nu am obține fonduri de la bugetul centralizat al țării, Timișoara nu ar putea să se modernizeze în ritmul în care este necesar să se întâmple lucrul acesta”, a declarat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu susține că administrația locală trebuie să răspundă cetățenilor care locuiesc atât în oraș cât și în comunele adiacente. Preocupările principale ale administrației liberale sunt mobilitatea, infrastructură pentru sănătate, educație, cultură și sport. Printre proiectele de vârf pentru Timișoara Capitală Europeană 2021 sunt reabilitarea operei, filarmonicii, cinematografelor și a turnului de apă. În curs de realizare este și realizarea Centrului de Artă, Știință, Tehnologie și Experiment MultipleXity.

Edilul consideră un eșec proiectul cu privire la pasajul Solventul. Promis încă din 2012, lucrările vor începe abia de anul următor. „Cea mai mare nereușită este că nu am reușit să demarăm lucrările la pasajul solventul. Avem avizul de mediu și vom trece la treabă imediat ce vremea ne va permite, după licitație. Am ieșit din blocajul în care am stat ani de zile”, a încheiat Nicolae Robu. Pasajul este planificat drept o prelungire a străzii Calea Bogdăneștilor, pe sub liniile de cale ferată, până la intersecția cu strada Gării.