Proiectantul pentru drumul și noul pod peste Bega din zona Solventul din Timișoara, desemnat în august

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că cel mai probabil la începutul lunii august va fi desemnat proiectantul pentru drumul și noul pod peste Bega din zona Solventul. În cazul pasajului Solventul, proiectul urmează să fie depus pentru obținerea autorizației de construire în zilele următoare.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a venit cu noi vești privind modernizarea unei zone importante din oraș. Este vorba de pasajul pe sub calea ferată din zona Solventul, precum și un nou drum și un nou pod peste Bega în aceeași zonă.

În cazul subpasajului avem într-un final avizele de la CFR național, după ce a stat în avizare vreme de aproape jumătate de an aproape. Săptămâna viitoare proiectul va fi depus pentru autorizația de construcție, în cazul subtraversării. Licitația pentru podul peste Bega este în curs de adjudecare, deja oferta tehnică și oferta economică a fost redactată, suntem în comunicare cu Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Cel mai probabil, la începutul lunii august, oficial vom desemna câștigătorul licitației pentru studiul de fezabilitate și proiectare, drum și pod peste Solventul. Deci ambele proiecte sunt în linie dreaptă. Pe unul se va începe execuția anul acesta, iar pe al doilea anul viitor. Subtraversarea are doi ani de execuție, iar podul va avea cel mai probabil trei ani de execuție.”, a explicat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a mai precizat că sunt mai multe posibilități de finanțare pentru pasajul din zona Solventul, printre care și accesarea de fonduri europene prin viitorul Program Operațional Regional.

De asemenea, suntem în discuție și cu alte entități europene pentru finanțare. În acest moment, nu putem să anunțăm exact care va fi finanțarea, dar o să găsim cu siguranță. Iar pentru pod avem contract pe Programul Operațional Sectorial Asistență Tehnică pentru proiectare și asistență tehnică. Deci partea de studiu de fezabilitate și proiect tehnic va fi asigurată din fonduri europene.”, a afirmat Ruben Lațcău.