Proiect-pilot! Pubele pentru resturi vegetale și ambalaje din metale ușoare într-un cartier lugojean

retim deseuri lugoj

Cartierul lugojean Cotu-Mic a fost inclus într-un program-pilot al operatorului principal de colectare a deșeurilor de la populație. Scopul vizat este îmbunătățirea separării și colectării resturilor din gospodării și apartamentele de bloc, pentru a se alinia cerințelor legislației actuale care are în vedere principiul „plătești cât gunoi produci” . Startul programului pilot a fost dat în urmă cu două săptămâni.

„Este un program în care au fost incluse 100 de case și 10 blocuri. În prima lună se va merge pe cele două fracții ca până acum, după care se vor introduce încă două fracții. Una pentru resturi vegetale atât la case, cât și la blocuri și cealaltă pentru ambalaje din metale ușoare, precum dozele de aluminiu sau cutiile de conserve. În continuare va rămâne pubela galbenă pentru peturi și cartoane, cutia neagră pentru resturi menajere și reziduale și se vor adăuga pubela maro pentru resturi vegetale și una albastră pentru metale ușoare”, a răspuns solicitărilor de informare Laurențiu Avram, reprezentat Retim al zonei din care face parte și Lugojul.

Programul-pilot se va desfășura pe o perioadă de trei luni, iar dacă se va dovedi eficient, noul sistem va fi extins în restul orașului. În această perioadă este în curs și operațiunea de spălare a pubelelor, care se va executa pe loc după golire. Pubelele deteriorate vor putea fi înlocuite, în urma solicitărilor telefonice sau la casieria operatorului de salubritate. În ultimii doi ani, din cele aproape 20.000 de pubele distribuite de pe raza municipiului a fost nevoie de înlocuirea a doar 100 de pubele distruse.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/